Υπόθεση Μπεν: Έκαναν αναπαράσταση του «χτυπήματος» με μπουλντόζα

Υπόθεση Μπεν: Έκαναν αναπαράσταση του «χτυπήματος» με μπουλντόζα

Οι Βρετανοί ερευνητές «επιστράτευσαν» μηχάνημα όμοιο με εκείνο που χρησιμοποιούσε ο Ντίνος Μπάρκας τη μοιραία μέρα - Mirror: Θα ήταν εύκολο το αγόρι να βρισκόταν πίσω από το μηχάνημα χωρίς ο χειριστής του καν να το καταλάβει και να το συνθλίψει

Υπόθεση Μπεν: Έκαναν αναπαράσταση του «χτυπήματος» με μπουλντόζα
Στην αναπαράσταση πιθανού τρόπου με τον οποίο ο μικρός Μπεν Νίνταμ, χάθηκε το 1991 στην Κω, προχώρησαν σήμερα οι Βρετανοί ερευνητές. Για την προσομοίωση «επιστράτευσαν» μια μπουλντόζα, όμοια με εκείνη που χειριζόταν ο Ντίνος Μπάρκας, όταν το μικρό αγόρι εξαφανίστηκε. 



Κλείσιμο


Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιος εκσκαφέας επιστρέφει στο σημείο της εξαφάνισης του Μπεν εδώ και 25 χρόνια. «Καθώς το παρακολουθούσα, συνειδητοποίησα το τεράστιο μέγεθος και τη δύναμη του οχήματος. Και μπορεί να κινηθεί με εκπληκτικά μεγάλη ταχύτητα» αναφέρει ο ανταποκριτής της «Mirror» που παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις έρευνες στο ελληνικό νησί. 



Σχολιάζει μάλιστα ότι θα ήταν πολύ εύκολο το μικρό αγόρι να βρισκόταν πίσω από το μηχάνημα χωρίς ο χειριστής του να το καταλάβει, με αποτέλεσμα να το χτυπήσει θανάσιμα. 

«Με έκανε να σκεφτώ πως αν ο μικρός Μπεν περιπλανιόταν πίσω από το μηχάνημα τη μοιραία μέσα, ο Ντίνος Μπάρκας δεν θα μπορούσε ποτέ να είχε καταλάβει πως  το παιδί ήταν εκεί. Η καμπίνα είναι τόσο ψηλά που είναι πιθανό πως δεν κατάλαβε πως είχε χτυπήσει και συνθλίψει το παιδί» σημειώνει ο δημοσιογράφος. 



Οι Βρετανοί ερευνητές πάντως φαίνονται αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να βρουν τον Μπεν, γι' αυτό και αποφάσισαν να παρατείνουν την παραμονή τους στην Κω. «Το κάνουμε ώστε να είμαι σίγουρος πως κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας. Η ομάδα με στηρίζει 100% σε αυτή την απόφαση. Και κάθενας από αυτούς, περιλαμβανομένων και των εθελοντών, είναι σίγουροι για την απόφαση τους να μείνουν εδώ. Πρέπει να το κάνουμε» δήλωσε ο επικεφαλής Τζον Κάζινς. 





Λίγο νωρίτερα ανακοίνωσαν ότι ανακαλύφθηκαν «60 αντικείμενα ενδιαφέροντος» τα οποία θα πάρουν μαζί τους στη Βρετανία  για περαιτέρω ανάλυση. 























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης