Πολυεθνική σπείρα υλοτόμων ρήμαζε δάσος στη Δράμα

Πολυεθνική σπείρα υλοτόμων ρήμαζε δάσος στη Δράμα

Ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος φέρονται δυο Έλληνες ηλικίας 50 και 48 χρόνων

Πολυεθνική σπείρα υλοτόμων ρήμαζε δάσος στη Δράμα
Οργανωμένο κύκλωμα λαθροϋλοτόμων που ρημάζουν τα ελληνικά δάση για να πουλήσουν κούτσουρα στην Ελλάδα και τις γειτονικές της χώρες «βλέπουν» οι αστυνομικοί του τμήματος Κάτω Νευροκοπίου πίσω από τα τριών εθνικοτήτων άτομα που συνέλαβαν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος φέρονται δυο Έλληνες ηλικίας 50 και 48 χρόνων που δεν εντοπίστηκαν και αναζητούνται. Αυτοί είχαν δώσει εντολές στους άλλους δυο Έλληνες ηλικίας 32 και 63 χρόνων, έξι Βούλγαρους ηλικίας 63, 42, 38, 36, 34 και 14 χρόνων και έναν 32χρονο Αλβανό να υλοτομούν παράνομα σε δασική περιοχή της Εξοχής στη Δράμα. 

Την ξυλεία που έκοβαν, τη μετέφερε ο 63χρονος με ένα Ι.Χ. φορτηγό το οποίο κατασχέθηκε. Μαζί, κατασχέθηκαν τρία αλυσοπρίονα και πέντε τσεκούρια που χρησιμοποιούσαν οι δράστες όταν τους εντόπισαν αστυνομικοί του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης. Όλοι συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας κατηγορούμενοι για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης