Ηπειρος: Αγνοείται ο ηγούμενος της Μονής Παγανιών

Ηπειρος: Αγνοείται ο ηγούμενος της Μονής Παγανιών

Ο 75χρονος ιερέας εθεάθη για τελευταία φορά το απόγευμα της Παρασκευής, όταν άφησε την αδερφή του στα ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

Ηπειρος: Αγνοείται ο ηγούμενος της Μονής Παγανιών
Εντατικές έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς και των Φιλιατών, καθώς και στην παλαιά Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων, διεξάγονται από αστυνομία, πολίτες και ιερείς, για τον εντοπισμό του 75χρονου ηγούμενου της ιστορικής Ιεράς Μονής Παγανιών, αρχιμανδρίτη Γερβάσιου Κανάτα, η τύχη του οποίου αγνοείται από το απόγευμα της 1ης Μαϊου.

Το γεγονός έχει κινητοποιήσει ιδιαίτερα την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας Φιλιατών και Γηρομερίου, όπου ανήκει η Μονή Παγανιών, στην οποία ο μοναχός βρίσκεται από το 1975.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της αδελφής του, Μαργαρίτας Κανάτα, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ο ηγούμενος μετέφερε την ίδια από την Μονή, όπου τον επισκέφτηκε, στο ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, προκειμένου να ταξιδέψει για την Αθήνα όπου διαμένει. Δύο ώρες αργότερα, η κ. Κανάτα, προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, τόσο στο κινητό όσο και στο σταθερό τηλέφωνο, όμως δεν πήρε απάντηση.

Η κ. Κανάτα εξέφρασε φόβους για τη ζωή του αδελφού της, καθώς, όπως είπε, αντιμετώπιζε προβλήματα και πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε και η αστυνομία για την εξαφάνισή του.

Η Ιερά Μονή Παγανιών βρίσκεται κοντά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας στην παλιά Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων, είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και υπήρξε μετόχι της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου. Η Μονή κτίστηκε το 1652, στην πορεία των αιώνων άντεξε στις καταστροφές και αποτελεί ιερό τόπο προσκυνήματος.
Κλείσιμο

Πηγή: epiruspost.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης