Norman Atlantic: Συνεχίζεται η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων

Norman Atlantic: Συνεχίζεται η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων

Καθ΄ οδόν προς την Ιταλία οι συγγενείς του προκειμένου να ταυτοποιηθεί - Οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν την ταυτότητά του αλλά θα περιμένουν την πλήρη επιβεβαίωση - Στην Πάτρα όλα τα μέλη του πληρώματος του πλοίου - Και επισήμως αγνοούμενος ο Δούλης

Norman Atlantic: Συνεχίζεται η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων
Μεγαλώνει δυστυχώς ο θλιβερός κατάλογος με τα θύματα από το Norman Atlantic καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν ότι οι Ιταλοί ταυτοποίησαν έναν τέταρτο Έλληνα νεκρό.

Για την τραγική κατάληξη έχει ήδη ενημερωθεί η οικογένεια, μέλη της οποίας βρίσκονται καθ' οδον προς την Ιταλία προκειμένου να προχωρήσουν στο θλιβερό καθήκον της αναγνώρισης της σορού.

Μάλιστα, οι ιταλικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους την φωτογραφία του θύματος προκειμένου και αυτές να προχωρήσουν στην κατά το δυνατόν ασφαλέστερη ταυτοποίηση.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το μακάβριο κομφούζιο καθώς με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωστοποιήθηκε ότι λόγω λανθασμένης πιστοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων Ιταλικών Αρχών, ο Δoύλης Γεώργιος δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος.

Την ίδια ώρα, συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα στο λιμάνι της Πάτρας, την στιγμή που κατέπλευσε το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Super Fast ΙΙ», μεταφέροντας διασωθέντα μέλη του πληρώματος, του «Norman Atlantic».

Συγγενείς των ναυτικών περίμεναν με αγωνία να δέσει το πλοίο και όταν άνοιξε ο καταπέλτης, έτρεξαν να αγκαλιάσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Ένα από τα μέλη του πληρώματος του «Norman Atlantic», ο αρχιθαλαμηπόλος Α. Δαμίγος μίλησε στους δημοσιογράφους για τις ενέργειες του πληρώματος, από την στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Όπως είπε, «όλα τα μέλη του πληρώματος κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους και να βάλουμε τον κόσμο στο πάνω μέρος του πλοίου για να σωθεί». Διαβάστε περισσότερα στο thebest.gr



Παράλληλα, δόθηκε εντολή από τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στις ελληνικές αρχές να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους συγγενείς των εννέα Ελλήνων αγνοουμένων από το ναυτικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή ανοιχτά της Αδριατικής.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Λιμενικού οι εννέα αγνοούμενοι είναι οι: 

1. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
2. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
4. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
5. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
6. ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8. ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
9. ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι στο Norman Atlantic έχουν χάσει τη ζωή τους ο Κώστας Κουφόπουλος, ο 59χρονος Νικόλαος Παράσχης από τη Ζάκυνθο και ο Γιώργος Δούλης, για τον οποίο ωστόσο δεν έχει υπάρξει ταυτοποίηση από την οικογένειά του.

Στην Αθήνα άλλοι 127 διασωθέντες

Τελείως αντίθετα ήταν τα συναισθήματα το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς με δύο πτήσεις, μια της Aegean και μια με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεψαν στην Ελλάδα 127 διασωθέντες από το ναυτικό δυστύχημα του Norman Atlantic.

Οι πρώτοι 106 προσγειώθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» το απόγευμα και οι υπόλοιποι 21 λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Οι μαρτυρίες τους συγκλονιστικές την ώρα που έπεφταν με δάκρυα χαράς στις αγκαλιές των συγγενών τους.











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης