«Ο Ρωμανός είναι με μάσκα γιατί κινδυνεύει η ζωή του», λέει ο συνήγορος του 21χρονου

«Ο Ρωμανός είναι με μάσκα γιατί κινδυνεύει η ζωή του», λέει ο συνήγορος του 21χρονου

Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης είπε πως ο νεαρός είναι καταπονημένος, αλλά συνεχίζει αμετάκλητα τον αγώνα του

«Ο Ρωμανός είναι με μάσκα γιατί κινδυνεύει η ζωή του», λέει ο συνήγορος του 21χρονου
Ότι ο Νίκος Ρωμανός είναι σαφέστατα καταπονημένος, αλλά πως συνεχίσει αμετακληματα τον αγώνα του ανέφερε την Παρασκευή, μιλώντας στο protothema.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη διαδήλωση των εργαζομένων του «Γ. Γεννηματάς», που πραγματοποιήθηκε το πρωί στους χώρους του νοσοκομείου, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι είδε τον Ρωμανό με μάσκα καθώς, όπως εξήγησε, το ανοσοποιητικό του σύστημα έχει «πέσει» πολύ, ενώ προειδοποίησε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης, κάτι «μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του».

«Είναι σαφέστατα καταπονημένος αλλά συνεχίζει αμετάκλητα τον αγώνα του γιατί λέει ότι δεν τον καλύπτει οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση γι' αυτό και ελπίζει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για κάποια θετική εξέλιξη», ανέφερε.

Κλείσιμο


Ο κ. Ραγκούσης είπε ακόμη ότι ο νεαρός του ζήτησε να τον ενημερώνει για κάθε εξέλιξη, αλλά και να ευχαριστήσει τον κόσμο που είναι μαζί του, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής τους.



 «Μια ανθρώπινη ζωή δεν πρέπει να χάνεται ή να θυσιάζεται από σκοπιμότητες ή ενδοκυβερνητικές κόντρες. Η θέλησή μας είναι μονόπλευρη, ανυποχώρητη», τόνισε ο κ. Ραγκούσης, σημειώνοντας ότι ο Ρωμανός δεν θα δεχθεί αναγκαστική σίτιση, ακόμη και αν υπάρξουν πιέσεις στους γιατρούς.

Ο συνήγορος του 21χρονου εξέφρασε την άποψη ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κάποια μεθόδευση, αναφορικά με το θέμα της σίτισης του Ρωμανού, ωστόσο, είπε πως ο διοικητής του νοσοκομείου τους διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν θα επέμβει.



 Τέλος, όσον αφορά στο λιποθυμικό επεισόδιο που είχε χθες ο νεαρός, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε πως τον βοήθησαν να συνέλθει οι γιατροί, αλλά ότι δεν έλαβε καμία υγρή τροφή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης