Διαμαρτυρία αστυνομικών στο Μεταγωγών της Θεσσαλονίκης

Διαμαρτυρία αστυνομικών στο Μεταγωγών της Θεσσαλονίκης

Διαμαρτύρονται για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού αλλά και τον μεγάλο συνωστισμό από υπεράριθμους κρατούμενους

διαμαρτυρια-αστυνομικοι-θεσσαλονικη2
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα της Υποδιεύθυνση Μεταγωγών – Δικαστηρίων στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα αστυνομικοί οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού αλλά και τον μεγάλο συνωστισμό από υπεράριθμους κρατούμενους.

Η διαμαρτυρία γίνεται ύστερα από κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μετά το περιστατικό αυτοχειρίας κρατουμένου που απαγχονίστηκε την Τρίτη (9/11) με κορδόνι από τη μπλούζα του σε τουαλέτα εντός κελιού, η οποία δεν έπρεπε να λειτουργεί και είχε ως συνέπεια τρεις αστυνομικοί να τεθούν σε διαθεσιμότητα από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης, αυτό που ζητούν είναι το αυτονόητο, δηλαδή να εφαρμοστεί η νομοθεσία και ότι προβλέπεται με βάση τη χωρητικότητα των Μεταγωγών και το οργανόγραμμα της Υποδιεύθυνσης.

Διαμαρτυρία αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη - GRTimes.gr


«Είχαμε ένα τραγικό περιστατικό με την αυτοκτονία ενός κρατουμένου. Εκείνη την ημέρα υπήρχαν 103 κρατούμενοι και βρέθηκαν δύο θετικοί στον κορωνοϊό. Στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση για να μεταφερθούν σε νοσοκομειακό ίδρυμα και να γίνουν rapid test σε 25 κρατούμενους», τόνισε.

Κλείσιμο
Όπως είπε στο GrTimes.gr, σήμερα η κατάσταση συνεχίζει να είναι τραγική με 92 κρατούμενους να είναι μέσα σε κρατητήρια 54 ατόμων, όταν 40 εξ’ αυτών έπρεπε να βρίσκονται στις φυλακές Διαβατών, οι οποίες επικαλούνται μονίμως πληρότητα και μεταφέρονται παρανόμως και παραβιάζοντας τη νομοθεσία, από άλλες φυλακές στην υποδιεύθυνση Μεταγωγών.

«Ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε μια άτυπη μικρή φυλακή, παραβιάζοντας τους κανόνες υγιεινής αλλά και ασφάλειας», επισήμανε, προσθέτοντας πως «οι συνάδελφοι μας οκτώ ώρες είναι κυριολεκτικά στα κόκκινα. Τρεις συνάδελφοι για 100 κρατούμενος, αντιλαμβάνεστε πως οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες».

Οι αστυνομικοί ζητούν ενίσχυση του Μεταγωγών, να εφαρμόζεται το πλαφόν κρατουμένων που θα έπρεπε να υπάρχει, ειδικά εν μέσω πανδημίας και να συμπεριφερθούν στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών όπως πρέπει, όπως τόνισε ο κ. Τσαϊρίδης.

Πηγή: grtimes.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Γυναίκα πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά έναν άνδρα στο Χαλάνδρι

Στο σκαμνί ο Πέτρος Φιλιππίδης για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Κόλαφος η πρόταση του εισαγγελέα για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, «βασανιστικός ο θάνατος της Καρολάιν»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης