Πρέβεζα: Απομάκρυναν βόμβα ενός τόνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από το κέντρο της πόλης
Μεγάλη επιχείρηση του Στρατιωτικού Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής - Η βόμβα ερρίφθη κατά την διάρκεια βομβαρδισμού της πόλης από ιταλικό αεροπλάνο
Βόμβα βάρους ενός τόνου που χρονολογείται από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απομακρύνθηκε σήμερα Πέμπτη από το κέντρο της Πρέβεζας,έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση του Στρατιωτικού Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
Η βόμβαπου ερρίφθη κατά την διάρκεια βομβαρδισμού της πόλης από ιταλικό αεροπλάνο, εντοπίστηκε «έπειτα από πληροφορίες που μας παρείχε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος έζησε τα γεγονότα και γνώριζε» είπε στο GRTimes o αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του δήμου Πρέβεζας, Κωνσταντίνος Ακρίβης.
«Με τη σειρά μας, καλέσαμε το ΤΕΝΞ του Στρατού, το οποίο βρήκε το βλήμα αεροπορικής επιδρομής σε βάθος τεσσάρων – πέντε μέτρων, το σήκωσε με ιμάντες και στη συνέχεια το μετέφερε στα Γιάννενα, ενώ παράλληλα ακολουθήσαμε όλες τις υποδείξεις ασφαλούς απομάκρυνσης» πρόσθεσε ο κ. Ακρίβης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το διάστημα του πολέμου έγιναν περισσότερες από 100 αεροπορικές επιδρομές στην πόλη της Πρέβεζας, αφήνοντας πίσω νεκρούς, τραυματίες, αλλά και πολλές ζημιές σε κτίρια.
Μάλιστα, ένα από τα κτίρια που επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς ήταν το Οθωμανικό τέμενος Εσκί Τζαμί, στο οποίο στεγαζόταν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πρέβεζας.
Η LA VIE EN ROSE συνδυάζει την επιστημονική τεκμηρίωση με την καθημερινή περιποίηση και προτείνει μια ολοκληρωμένη ρουτίνα που υποστηρίζει την ποιότητα και την υγιή όψη των μαλλιών.
Αν θέλεις περισσότερο καλοκαίρι, θέλεις SEAJETS γιατί ξέρεις ότι θα φτάσεις γρήγορα και άνετα στον προορισμό σου για να ζήσεις συναρπαστικές και αξέχαστες στιγμές.