Ο καθηγητής γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης σημείωσε σήμερα ότι τα μέτρα που ελήφθησαν για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράςτου κορωνοϊού είναι ήπια κι έπρεπε να είναι πιο δραστικά.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους σε πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, καθώς κι απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 μέχρι τις 5:00 τα ξημερώματα. «Φαινόταν ότι η κατάσταση θα χειροτέρευε. Το βλέπαμε και στις υπόλοιπες χώρες ότι ξέφευγαν τα κρούσματα. Αν τα είχαμε πάρει νωρίτερα τα μέτρα και σε όλη την επικράτεια θα είχαμε πολύ περισσότερα όπλα και δεν είχαμε επιπτώσεις στην οικονομία» είπε ο καθηγητής μιλώντας στο OPEN.
«Με ανησυχεί το γεγονός ότι δεν καλύπτεται όλη η επικράτεια. Ξέρουμε ότι θα προσπαθήσουν πολλοί να τα αποφύγουν και να πάνε σε άλλες περιοχές. Ειδικά οι νέοι. Χθες μου έλεγε κάποιος ότι οι νέοι θα φύγουν από την Πάτρα, θα πάνε στη Ναύπακτο να διασκεδάσουν και θα γυρίσουν στις 6 το πρωί. Αρα δεν καλυπτόμαστε γιατί το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να μολυνθούν και οι άλλες περιοχές. Δεν είναι καν ήπιο lockdown. Αυτό που αποτρέπει είναι με έναν πιο άμεσο τρόπο τις συγκεντρώσεις σε πλατείες κι άλλους χώρους, όπου ο κόσμος δεν είναι συντεταγμένος.
Χρειαζόμαστε πιο γενναία μέτρα. Θεωρώ ότι έπρεπε να παρθούν νωρίτερα. Αφού δεν πάρθηκαν νωρίτερα, να παρθούν σε όλη την επικράτεια. Το δεύτερο επίπεδο είναι να σχεδιαστεί, οι δραστηριότητες που γίνονται την ημέρα, να γίνονται συντεταγμένα. Να ενισχυθεί η τηλεργασία ακόμα περισσότερο και να μπουν σε ραντεβού οι δραστηριότητες. Να γίνουν πιο συντεταγμένες οι έξοδοι. Να είναι επιβεβλημένο να κλειστεί ραντεβού σε οποιαδήποτε διαδικασία, ακόμα και για να πάει κάποιος σε κατάστημα ρούχων να αγοράσει κάτι. Να μειωθεί ο συνωστισμός γενικότερα».
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.