Ο καθηγητής γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης σημείωσε σήμερα ότι τα μέτρα που ελήφθησαν για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράςτου κορωνοϊού είναι ήπια κι έπρεπε να είναι πιο δραστικά.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους σε πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, καθώς κι απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 μέχρι τις 5:00 τα ξημερώματα. «Φαινόταν ότι η κατάσταση θα χειροτέρευε. Το βλέπαμε και στις υπόλοιπες χώρες ότι ξέφευγαν τα κρούσματα. Αν τα είχαμε πάρει νωρίτερα τα μέτρα και σε όλη την επικράτεια θα είχαμε πολύ περισσότερα όπλα και δεν είχαμε επιπτώσεις στην οικονομία» είπε ο καθηγητής μιλώντας στο OPEN.
«Με ανησυχεί το γεγονός ότι δεν καλύπτεται όλη η επικράτεια. Ξέρουμε ότι θα προσπαθήσουν πολλοί να τα αποφύγουν και να πάνε σε άλλες περιοχές. Ειδικά οι νέοι. Χθες μου έλεγε κάποιος ότι οι νέοι θα φύγουν από την Πάτρα, θα πάνε στη Ναύπακτο να διασκεδάσουν και θα γυρίσουν στις 6 το πρωί. Αρα δεν καλυπτόμαστε γιατί το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να μολυνθούν και οι άλλες περιοχές. Δεν είναι καν ήπιο lockdown. Αυτό που αποτρέπει είναι με έναν πιο άμεσο τρόπο τις συγκεντρώσεις σε πλατείες κι άλλους χώρους, όπου ο κόσμος δεν είναι συντεταγμένος.
Χρειαζόμαστε πιο γενναία μέτρα. Θεωρώ ότι έπρεπε να παρθούν νωρίτερα. Αφού δεν πάρθηκαν νωρίτερα, να παρθούν σε όλη την επικράτεια. Το δεύτερο επίπεδο είναι να σχεδιαστεί, οι δραστηριότητες που γίνονται την ημέρα, να γίνονται συντεταγμένα. Να ενισχυθεί η τηλεργασία ακόμα περισσότερο και να μπουν σε ραντεβού οι δραστηριότητες. Να γίνουν πιο συντεταγμένες οι έξοδοι. Να είναι επιβεβλημένο να κλειστεί ραντεβού σε οποιαδήποτε διαδικασία, ακόμα και για να πάει κάποιος σε κατάστημα ρούχων να αγοράσει κάτι. Να μειωθεί ο συνωστισμός γενικότερα».
Ο Chef θα παρουσιάσει μέσα από τα ψηφιακά του κανάλια (Instagram, Facebook και YouTube) δύο νέες σειρές επεισοδίων, βασισμένες σε ένα φρέσκο concept, ειδικά σχεδιασμένο για την AEG
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.
Για την Coca-Cola, τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια γιορτή. Είναι η στιγμή που η μαγεία της προσφοράς συναντά την ανάγκη για αλληλεγγύη. Η εποχή που μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται.