Γαλλία: Η Τετάρτη ήταν η πιο ζεστή ημέρα Ιουνίου μετά το 1945

Γαλλία: Η Τετάρτη ήταν η πιο ζεστή ημέρα Ιουνίου μετά το 1945

Η χθεσινή πρώτη ημέρα του καλοκαιριού ήταν η θερμότερη που έχει καταγραφεί Ιούνιο και στη Βρετανία τα τελευταία 40 χρόνια

Γαλλία: Η Τετάρτη ήταν η πιο ζεστή ημέρα Ιουνίου μετά το 1945
Η Τετάρτη ήταν η πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί Ιούνιο στη Γαλλία από το 1945, ανακοίνωσε σήμερα η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Ο μέσος όρος θερμοκρασιών σε εθνικό επίπεδο χθες στη Γαλλία ήταν 26,4 βαθμοί Κελσίου.

"Πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ, είναι η πιο ζεστή μέρα του Ιουνίου στη μεταπολεμική περίοδο", δήλωσε στο AFP ο μετεωρολόγος Φρανσουά Γκουράν.

Κλείσιμο
Το ρεκόρ που είχε καταγραφεί στις 28 Ιουνίου 2005--26,1 βαθμοί Κελσίου--καταρρίφθηκε ήδη την Τρίτη με 26,2 και ενδεχομένως να επαναληφθεί και σήμερα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την Météo-France, ο καύσωνας αναμένεται να υποχωρήσει στη διάρκεια της νύχτας Πέμπτης προς Παρασκευή σε πολλές περιοχές της χώρας με την έλευση λιγότερο θερμών μαζών αέρα από τα δυτικά.

Η χθεσινή πρώτη ημέρα του καλοκαιριού ήταν η θερμότερη που έχει καταγραφεί Ιούνιο και στη Βρετανία τα τελευταία 40 χρόνια, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ο υδράργυρος έφτασε τους 33,9 βαθμούς Κελσίου, καθιστώντας την Τετάρτη την πιο ζεστή μέρα Ιουνίου από τις 28 Ιουνίου 1976 όταν το θερμόμετρο στο Σαουθάμπτον είχε φθάσει τους 35,6.

Ο υδράργυρος στη Βρετανία βρίσκεται πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου επί πέντε συναπτές ημέρες για πρώτη φορά μετά το 1995.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης