Το Υβριδικό Πάρκο της Ικαρίας στη ΔΕΗ επισκέφθηκε ο Αρθούρος Ζερβός

Το Υβριδικό Πάρκο της Ικαρίας στη ΔΕΗ επισκέφθηκε ο Αρθούρος Ζερβός

Το Υβριδικό Πάρκο της Ικαρίας επισκέφθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός το Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Μαΐου 2010. Συνοδευόμενος από το διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Δρα Ιωάννη Τσιπουρίδη, ο κ. Ζερβός ...

Το Υβριδικό Πάρκο της Ικαρίας στη ΔΕΗ επισκέφθηκε ο Αρθούρος Ζερβός
Το Υβριδικό Πάρκο της Ικαρίας επισκέφθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός το Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Μαΐου 2010.

Συνοδευόμενος από το διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Δρα Ιωάννη Τσιπουρίδη, ο κ. Ζερβός επισκέφθηκε το υπό κατασκευή  Υβριδικό έργο, καθώς τις εγκαταστάσεις του Τοπικού Σταθμού Παραγωγής της ΔΕΗ, ενώ συνομίλησε επί μακρόν με τους εργαζόμενους της Επιχείρησης.  

Ο κ. Ζερβός μετά την επίσκεψη στο υπό κατασκευή Υβριδικό έργο τόνισε ότι «αυτό το πρωτοποριακό έργο θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για την διεύρυνση της συμμετοχής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό ισοζύγιο των νησιών μας, με πολλαπλά οφέλη για όλους».
Κλείσιμο

Το Υβριδικό έργο της Ικαρίας αποτελεί μέρος των περιφερειακών επενδύσεων της ΔΕΗ, που είναι άνω των 10 δισ. ευρώ. Στόχος του Υβριδικού Πάρκου της Ικαρίας είναι η παραγωγή ενέργειας που θα βασίζεται στο συνδυασμό δύο διαφορετικών μορφών ΑΠΕ: αιολικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας. 

Το έργο αποτελείται από το Αιολικό Πάρκο της Στραβοκουντούρας και τους Μικρούς Υδροηλεκτρικούς Σταθμούς (ΜΥΗΣ) Προεσπέρας και Κάτω Προεσπέρας και η ολοκλήρωση του αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως το τέλος του 2011. 

Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα πρώτα του είδους στην Ευρώπη,  δίνει μια αξιόπιστη απάντηση στο πολύ σημαντικό ζήτημα της αποθήκευσης και ελεγχόμενης διανομής της παραγόμενης καθαρής ενέργειας, προστατεύει το περιβάλλον, ενώ δημιουργεί σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες στο νησί της Ικαρίας. 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Υβριδικού Ενεργειακού ΄Εργου είναι: 
  • Εγκατεστημένη ισχύς Αιολικού Πάρκου 2,7 MW, μήκος εναέριας διασυνδ. γρ 20KV 7,5 χλμ 
  • Εγκατεστημένη ισχύς ΜΥΗΕ 1,05 MW, μήκος εναέριας διασυνδ. γρ 20KV 3,5 χλμ 
  • Εγκατεστημένη ισχύς Υβριδικού 3,1MW, μήκος  διπλής εναέριας γρ 20KV 32 χλμ (περιλαμβάνονται και ορισμένα τμήματα υπογείου δικτύου που για τεχνικούς λόγους είναι απαραίτητα)     
  • Εγκατεστημένη ισχύς Αντλιοστασίου (12X250 KW) 3,0 MW, μήκος υπόγειας διασυνδ. γρ 20KV 0,1 χλμ 
  • ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΥΕΕ ΙΚΑΡΙΑΣ 6,85 MW 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης