Ευρωπαίος αξιωματούχος: Μην περιμένετε τίποτα περισσότερο από την εκταμίευση της δόσης

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Μην περιμένετε τίποτα περισσότερο από την εκταμίευση της δόσης

Αισιοδοξία για «μισή» συμφωνία στο Eurogroup - Χωρίς σαφή μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, το Ταμείο δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Μην περιμένετε τίποτα περισσότερο από την εκταμίευση της δόσης
Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της Πέμπτης, προκειμένου να υπάρξει ολοκλήρωση της
αξιολόγησης και επομένως εκταμίευση της δόσης, εμφανίστηκε κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Όμως, όπως παρατηρεί το newmoney.gr, η αισιοδοξία σταματά εκεί, καθώς παραμένει το χάσμα μεταξύ ευρωζώνης και ΔΝΤ για το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, κάτι το οποίο δεν αναμένεται να επιλυθεί αρκετά σύντομα, ώστε η Ελλάδα να επωφεληθεί από την ένταξή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Κλείσιμο

Ο ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μπορούν να συμφωνηθούν, αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, την οποία θεωρεί πιθανή, καθώς η Ελλάδα έχει εκπληρώσει και τα 140 προαπαιτούμενα.

«Δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί» έσπευσε, όμως, να προσθέσει αναφορικά με τις εκτιμήσεις ευρωζώνης και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, με το Ταμείο να τονίζει ότι δεν είναι βιώσιμο και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να ξεκαθαριστούν όσο το δυνατόν σαφέστερα τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, πριν αποφασίσει ένταξή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο εν λόγω αξιωματούχος είπε ακόμη πως περιμένει ότι «το ΔΝΤ θα συστήσει στο διοικητικό του συμβούλιο ένταξη στο πρόγραμμα, αφού υπάρξει συμφωνία για ένα πλήρες "πακέτο" και εφόσον υπάρχει εκτίμηση ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο».

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη αισιοδοξία για συμφωνία και κλείσιμο της αξιολόγησης στο Eurogroup της Πέμπτης είχε εκφράσει, νωρίτερα, και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης