Δύο φίλοι, ένα αρμόνιο, μια περιπέτεια

Δύο φίλοι, ένα αρμόνιο, μια περιπέτεια

Φέτος το καλοκαίρι ο Ηλίας και ο Κώστας πήραν τις βαλίτσες τους κι ένα αρμόνιο και κάνουν περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα

Δύο φίλοι, ένα αρμόνιο, μια περιπέτεια
Κυριακή 23 Ιουνίου. Το νυχτε- ρινό κέντρο στην παραλία της Ακράτας είναι ασφυ κτικά γεμάτο και με δυσκο- λία μπορείς να βρεις χώρο για να καθίσεις. Λίγα λεπτά μετά τη 1.30, τα φώτα χαμηλώνουν, ο μαέστρος παί- ζει την εισαγωγή από το τραγούδι «Τι δεν καταλαβαίνεις» και ο Ηλίας Βρεττός, 29, ανεβαίνει στη σκηνή. Για περίπου τρεις ώρες ο τραγουδιστής, με τον Κώστα Μηλιωτάκη, 36, στα πλήκτρα, ξεσηκώνει το κοινό, το οποίο χορεύει ασταμάτητα με τις μουσικές επιλογές τους. Λίγο πριν από το τέλος της βραδιάς, οι δυο τους ζητάνε να βγάλουν την καθιερωμένη φωτογραφία με τον κόσμο, όπως κάνουν άλλωστε σε κάθε live εμφάνισή τους.



«Μόλις ολοκληρώσουμε την περιοδεία, θα φτιάξω ένα κολάζ με αυτές τις φωτογραφίες και θα το βάλω στο καμαρίνι μου» λέει στο People ο τραγουδιστής. Η αποδοχή του κόσμου είναι το διαβατήριό τους, προκειμένου να ταξιδέψουν σ’ όλη την περιφέρεια και να βρεθούν κοντά του. «Εδώ και δύο μήνες είμαστε με μια βαλίτσα στο χέρι. Μπαίνουμε σε αυτοκίνητο, καράβι, αεροπλάνο για να πάμε σε όσο περισσότερα μέρη γίνεται. Η ενέργεια και η αγάπη που παίρνουμε από τον κόσμο είναι ό,τι καλύτερο» λέει ο Ηλίας. Μόλις το πρόγραμμα ολοκληρώνεται, οι γυναίκες αρχίζουν να πλησιάζουν τον τραγουδιστή και το μαέστρο, ώστε να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί τους, ενώ δεν είναι λίγες εκείνες που εκφράζουν έντονα τον ενθουσιασμό τους.

Κλείσιμο


«Ένα βράδυ μια κοπέλα μάς παρακαλούσε να έρθει μαζί μας στο δωμάτιο. Είχαμε τελειώσει τη συναυλία, ο Κώστας ήταν φορτωμένος με τα πλήκτρα και, την ώρα που φεύγαμε, εκείνη αρχίζει να φωνάζει: “Αγόρια, να έρθω να κοιμηθώ μαζί σας απόψε;”. Όλος ο κόσμος γύρισε και την κοίταξε. Εκείνη ήρθε πάνω μας και συνέχισε να λέει “Σας παρακαλώ, θέλω να κοιμηθώ μαζί σας”. Εντάξει, κάναμε λίγο πλάκα με αυτό το περιστατικό, όμως με τη δικαιολογία ότι ήμασταν κουρασμένοι κοιμήθηκε τελικά ο καθένας στο δωμάτιό του» λέει γελώντας ο Ηλίας. «Είναι ωραίο να εισπράττεις αποδοχή, να σε φλερτάρουν, αλλά είμαι λίγο παραδοσιακός.



Προτιμώ να είμαι εγώ ο κυνηγός. Βέβαια, έχω υπάρξει και με γυναίκες που έκαναν εκείνες το πρώτο βήμα. Δεν έχω ταμπού. Ιδανικά, μου αρέσει να κυνηγάω» συνεχίζει ο Ηλίας, ενώ ο Κώστας είναι πιο κάθετος στο θέμα φλερτ. «Εγώ είμαι λίγο κατηγορηματικός σε αυτό. Δεν μου αρέσουν τα εύκολα» λέει υποστηρίζοντας το ρόλο του κυνηγού. Ο Ηλίας Βρεττός και ο Κώστας Μηλιωτάκης γνωρίστηκαν πριν από εννέα χρόνια σε νυχτερινό κέντρο της Παραλι- ακής, όταν ο Ηλίας Βρεττός βρέθηκε για πρώτη φορά να τραγουδάει σε μεγάλη αθηναϊκή πίστα και ο Κώστας Μηλιωτάκης ήταν ο μαέστρος του σχήματος. «Ο Κώστας ήταν ο πρώτος άνθρωπος που με έβαλε στο στούντιο. Θυμάμαι ότι ήταν ο μαέστρος του Τσαλίκη κι εγώ έκανα φωνητικά σε κάποια τραγούδια του. Οπότε τον Μηλιωτάκη τον έχω συνδέσει με το ξεκίνημά μου στη νύχτα» λέει ο τραγουδιστής. «Ο Ηλίας έχει άστρο πάνω του και έχει πολύ καλή αύρα» αναφέρει ο μαέστρος, ενώ ο Ηλίας εξηγεί: «Ένα διάστημα είχαμε χαθεί δισκογραφικά, γιατί ο καθένας τράβηξε διαφορετικές επαγγελματικές διαδρομές. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε έρθει πολύ κοντά, είναι ο καλύτερός μου φίλος. Μιλάμε καθημερινά για τη δουλειά, τα προσωπικά μας.


Του λέω τα πάντα. Ταιριάζουμε πολύ ως χαρακτήρες, ανήκουμε και στο ίδιο ζώδιο (σ.σ. είναι και οι δύο Παρθένοι), υπάρχει πολύ καλή χημεία και επικοινωνία ανάμεσά μας» λέει ο τραγουδιστής. Ο Κώστας και ο Ηλίας καταρρίπτουν το μύθο πως οι άντρες δεν συζητάνε τα προσωπικά τους. «Φυσικά και μιλάμε για τα προσωπικά μας, μοιραζόμαστε τα προβλήματά μας, συμβουλεύει ο ένας τον άλλο, όμως δεν επεμβαίνουμε ο ένας στη ζωή του άλλου, γιατί κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικά αποτελέσματα» παραδέχεται ο Ηλίας. «Δεν κρύβω πως έχει τύχει να τον επηρεάσω αρνητικά για κοπέλα και το αντίστροφο. Έχει συμβεί να είναι ερωτευμένος, να του έχω εκφράσει την άποψή μου, όμως εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να το δει καθαρά. Ξέρω πως το έβαλε στο πίσω μέρος του μυαλού του και μόλις –επιτέλους– το πίσω μέρος ήρθε μπροστά, το είδε και χώρισε» λέει ο Ηλίας και ο Κώστας τού ρίχνει ένα συνθηματικό χαμόγελο. Εδώ και επτά μήνες, ο τραγουδιστής έχει σχέση με την Ευαγγελία Αραβανή.



Πόσο εύκολο είναι να διατηρεί τη σχέση, αφού ταξιδεύει συνεχώς; «Όταν δύο άνθρωποι θέλουν να είναι μαζί, δεν υπάρχουν εμπόδια. Βρίσκουν τον τρόπο» εξηγεί ο Ηλίας. Και μπορεί να ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου, με κύριο χαρακτηριστικό τη σταθερότητα και τη λογική, όμως έχουν κάποιες διαφορές στον τρόπο που λειτουργούν καθημερινά. «Ο Κώστας είναι ιδιαίτερα παρορμητικός. Όσο εύκολα ενθουσιάζεται, τόσο εύκολα του φεύγει, ενώ ό,τι σκέφτεται θα το κάνει πράξη. Για παράδειγμα, είχε πάει ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και επειδή ξαφνικά το θέλησε πήγε κι έκανε ένα τεράστιο τατουάζ στο χέρι του. Κι εγώ είμαι παρορμητικός, αλλά βάζω και τη λογική μου. Για να κάνω κάτι, το επεξεργάζομαι πολύ μέσα στο κεφάλι μου, όμως ο Κώστας με παρασύρει με την παρορμητικότητά του» λέει ο 29χρονος τραγουδιστής. Μερικές φορές οι δυο τους κάνουν σαν παιδιά.



Όπως τις προάλλες, σε ένα διάλειμμα της περιοδείας, που πήγαν για βόλτα με τα ποδήλατα στην Παραλιακή. «Μεγάλη εμπειρία! Πήγαμε από το Φάληρο στη Βουλιαγμένη και γυρίσαμε. Στο γυρισμό ο Ηλίας έπαθε λάστιχο και μπήκαμε στο τραμ –εγώ δεν είχα ξαναμπεί–, όμως το μηχάνημα δεν έβγαζε εισιτήρια, με αποτέλεσμα να ζητιανεύουμε κέρματα από τον κόσμο! Μόλις κατεβήκαμε από το τραμ, ήρθε ο μπαμπάς του και τον... μάζεψε». Την ίδια μέρα (πριν από το λάστιχο) είχαν κάνει και μια στάση στα καρτ. «Η ιδέα ήταν του Κώστα. Χάρηκα, πάντως, γιατί τον κέρδισα.



Εκείνος πήγαινε σαν “κυρία”. Παρόλο που του αρέσει η γρήγορη οδήγηση, με το καρτ δεν το είχε καθόλου» λέει ο Ηλίας γελώντας. Καρδίτσα, Τρίκαλα, Πόρος, Λευκάδα, Γρεβενά, Κέρκυρα, Καστοριά, Χαλκιδική, Καλαμάτα, Αίγιο, Κύπρος, είναι μόνο λίγοι από τους προορισμούς που έχουν επισκεφτεί. Ποιο μέρος έχουν ξεχωρίσει λίγο παραπάνω; «Την πρώτη φορά που πήγαμε στα Γιάννενα. Ήταν απίστευτη η ανταπόκριση που είχαμε από τον κόσμο» λέει ο Ηλίας. Για τον Κώστα Μηλιωτάκη ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν το Πάσχα βρέθηκαν στην Κέρκυρα, αφού εκεί ζει μόνιμα η 12χρονη κόρη του, Νεφέλη. «Περίμενα πώς και πώς να πάω στο νησί να τη δω. Είναι δύσκολο που η Νεφέλη μένει μακριά μου, ειδικά τώρα που βρίσκεται στην εφηβεία. Μου λείπει πολύ.




Την ημέρα που έφτασα στο νησί, πήγαμε για φαγητό και η μικρή με ρωτούσε συvεχώς για τον Ηλία. Θυμάμαι μια μέρα που με είχε πάρει τηλέφωνο και μου ζήτησε τον αριθμό του. Η κόρη μου είναι ερωτευμένη μαζί του» εξομολογείται ο μαέστρος. «Όταν φτάσαμε στην Κέρκυρα, έδωσα συνέντευξη στο ραδιόφωνο που κάνει εκπομπή η πρώην γυναίκα του, η Νίκη, και ήταν η μικρή μαζί. Ο Κώστας ήταν πολύ χαρούμενος» λέει ο Ηλίας. Οι δυο τους απολαμβάνουν τη φιλοξενία και θυμούνται το μεσημεριανό κάλεσμα για φαγητό στο σπίτι της Πηγής Δεβετζή στην Αλεξανδρούπολη. «Η μητέρα της είναι καταπληκτική! Χωρίς να μας ξέρει, άνοιξε το σπίτι της και μας έφτιαξε φρέσκα ψάρια. Ήταν το κλασικό παραδοσιακό τραπέζι της μαμάς» αναφέρει ο Ηλίας. Άραγε υπάρχει κάποιο μέρος που θέλουν να επισκεφτούν για διακοπές; «Έχω γίνει γραφικός, γιατί στα περισσότερα μέρη λέω “να, εδώ θα πάω διακοπές”. Η Ελλάδα έχει τα πιο όμορφα μέρη» λέει ο τραγουδιστής.



Ο Κώστας, πάλι, έχει επιλέξει τα Σύβοτα για να περάσει ένα μέρος από τις διακοπές του. «Η παραλία της Μικρής Άμμου είναι η καλύτερη που έχω δει» εξηγεί. Οι επόμενοι σταθμοί θα είναι στις 12 Ιουλίου στην Αρτέμιδα –πρώτη εμφάνιση κοντά στην Αθήνα– και την επόμενη μέρα στην Κω, ενώ η περιοδεία τους θα κρατήσει όλο το καλοκαίρι.











Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυλοφορεί με το ΘΕΜΑ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης