Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ απελευθέρωσε 190 ομήρους

Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ απελευθέρωσε 190 ομήρους

Mεταξύ των ομήρων ήταν νεαροί άνδρες, γυναίκες και παιδιά

Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ απελευθέρωσε 190 ομήρους
Περίπου 190 άνθρωποι που κρατούνταν όμηροι από την ακραία σουνιτική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία απελευθερώθηκαν από τους τζιχαντιστές και επέστρεψαν στην κοινότητά τους στην πολιτεία Γιόμπε που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας, ανακοίνωσαν τοπικοί και κρατικοί αξιωματούχοι.

Η απελευθέρωση των ομήρων μεταξύ των οποίων είναι νεαροί άνδρες, γυναίκες και παιδιά έγινε τη νύχτα μεταξύ της Παρασκευής και του Σαββάτου σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. 

Ένας αξιωματικός του στρατού, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας επιβεβαίωσε επίσης την απελευθέρωση των ομήρων.

«Οι απελευθερωθέντες θα παρουσιαστούν στην κυβέρνηση την Κυριακή ώστε να λάβουν βοήθεια για τα σπίτια τους τα οποία κάηκαν όταν οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στο χωριό τους» ανέφερε ένας ηγέτης της κοινότητας Κατάρκο η οποία δέχτηκε την επίθεση των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ στις 6 Ιανουαρίου. 

Κλείσιμο
Συνολικά 218 γυναίκες και παιδιά πιάστηκαν όμηροι εκείνη την ημέρα ενώ 25 άντρες της ίδιας κοινότητας σφαγιάστηκαν.

Σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν απελευθερωθεί παλαιότερα ή έχουν καταφέρει να διαφύγουν από τους ισλαμιστές οι όμηροι που πέφτουν στα χέρια των μελών της Μπόκο Χαράμ συχνά κακοποιούνται σεξουαλικά και ψυχολογικά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή