Για τα κέντρα κράτησης στην Ελλάδα και το θέμα της απελευθέρωσης των παράνομων μεταναστών αναφέρεται το διεθνές αραβικό δίκτυο, Al Jazeera, τονίζοντας ότι την τελευταία δεκαετία, η χώρα μας αποτελεί προορισμό για μετανάστες «από τη Σενεγάλη έως το Πακιστάν».
Σήμερα, αναφέρει το Al Jazeera, η πλειοψηφία των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα έρχονται από τη Συρία και το Αφγανιστάν, με πολλούς από αυτούς να χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως μεταβατικό σταθμό για το ταξίδι τους στη δυτική και βόρεια Ευρώπη.
Σύμφωνα με το δίκτυο, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, «δεν θα είναι ένας παραδοσιακός πρωθυπουργός» και αναφερόμενο στις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση όσον αφορά στην μεταναστευτική πολιτική, παραθέτει δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Ωστόσο, την ίδια ώρα μεταφέρει και τη μαρτυρία ενός μετανάστη, ο οποίος υποστηρίζει ότι έζησε στιγμές φρίκης σε κέντρο κράτησης μεταναστών στον Έβρο.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.