Χτες λίγο μετά την εκκίνηση ο Μπάτον ακούμπησε με το Μάσα και πλήγωσε το μονοθέσιο του. Κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα με πληγωμένη εμπρός αεροτομή αλλά τερμάτισε 3 θέσεις πίσω από τον teammate του Σέρτζιο Πέρεζ.
Μιλώντας σχετικά ο Μπάτον έκανε την αυτοκριτική του:
«Χτύπησα στον πρώτο γύρο και έσπασε την εμπρός αεροτομή. Επηρεάστηκε η αεροδυναμική του μονοθεσίου. Όμως δεν μου φταίει μόνο αυτό. Δεν είναι η υστέρηση του μονοθεσίου ο μόνος λόγος που πήγα άσχημα. Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν κατάφερα να συνδυάσω τα πράγματα όπως ήθελα. Θα πρέπει να το διευθετήσω αυτό με τον εαυτό μου».
Κλείσιμο
Ο Μπάτον θα παραμείνει στη McLaren το 2014 όπου θα έχει για teammate τον νεαρό Δανό, Κέβιν Μάγκνουσεν.
Αντίθετα ο Σέρτζιο Πέρεζ (φωτ.) που είχε έναν καλό αγώνα χτες τερματίζοντας 7ος δε θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά για τη McLaren. Ο Μεξικάνος πιλότος βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας και το περίεργο είναι πως ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Μάρτιν Ουίτμαρς τηλεφωνεί σε άλλες ομάδες και τον συστήνει. Στο προφανές ερώτημα γιατί δεν τον κράτησε αφού είναι τόσο καλός ο Βρετανός απαντά: "Έχω το Μάγκνουσεν που είναι μια εξαιρετική περίπτωση".
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κανένα Παιδί Χωρίς Κράνος» η Anytime προσφέρει δωρεάν παιδικά κράνη σε παιδιά 4–12 ετών, για να γίνει η ασφάλεια αυτονόητο μέρος κάθε βόλτας.