Χτες λίγο μετά την εκκίνηση ο Μπάτον ακούμπησε με το Μάσα και πλήγωσε το μονοθέσιο του. Κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα με πληγωμένη εμπρός αεροτομή αλλά τερμάτισε 3 θέσεις πίσω από τον teammate του Σέρτζιο Πέρεζ.
Μιλώντας σχετικά ο Μπάτον έκανε την αυτοκριτική του:
«Χτύπησα στον πρώτο γύρο και έσπασε την εμπρός αεροτομή. Επηρεάστηκε η αεροδυναμική του μονοθεσίου. Όμως δεν μου φταίει μόνο αυτό. Δεν είναι η υστέρηση του μονοθεσίου ο μόνος λόγος που πήγα άσχημα. Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν κατάφερα να συνδυάσω τα πράγματα όπως ήθελα. Θα πρέπει να το διευθετήσω αυτό με τον εαυτό μου».
Κλείσιμο
Ο Μπάτον θα παραμείνει στη McLaren το 2014 όπου θα έχει για teammate τον νεαρό Δανό, Κέβιν Μάγκνουσεν.
Αντίθετα ο Σέρτζιο Πέρεζ (φωτ.) που είχε έναν καλό αγώνα χτες τερματίζοντας 7ος δε θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά για τη McLaren. Ο Μεξικάνος πιλότος βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας και το περίεργο είναι πως ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Μάρτιν Ουίτμαρς τηλεφωνεί σε άλλες ομάδες και τον συστήνει. Στο προφανές ερώτημα γιατί δεν τον κράτησε αφού είναι τόσο καλός ο Βρετανός απαντά: "Έχω το Μάγκνουσεν που είναι μια εξαιρετική περίπτωση".
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Το διήμερο της διοργάνωσης περιλαμβάνει τον 2ο διεθνή αγώνα ποδηλασίας UCI Gran Fondo Loutraki Greece, ποδηλατική Expo, pasta party, τεχνικές παρουσιάσεις και μια μεγάλη γιορτή στην τελετή απονομής των μεταλλίων, με την υπογραφή του Kyvernitis Sports & Events