Κατά του Τραμπ έξι στους δέκα Αμερικανούς για την απόσυρση από τη Συνθήκη του Παρισιού

Κατά του Τραμπ έξι στους δέκα Αμερικανούς για την απόσυρση από τη Συνθήκη του Παρισιού

Η πλειοψηφία των νέων, όσων έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση, λευκών και μη, Δημοκρατικών και ανεξάρτητων θεωρούν λανθασμένη την απόφαση του 

Κατά του Τραμπ έξι στους δέκα Αμερικανούς για την απόσυρση από τη Συνθήκη του Παρισιού
Μια δημοσκόπηση του ABC News και της Washington Post αποτυπώνει πλήρως την άποψη των Αμερικανών για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από την Συνθήκη του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Συγκεκριμένα, το 59% αντιτίθενται στην απόφαση του προέδρου τους κρίνοντας την λανθασμένη. Αντίθετα, μόλις το 28% έκρινε ότι έπραξε ορθά. Μάλιστα, τα ποσοστά των αρνητικών ανέβηκε κατά 7% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Κλείσιμο
Παράλληλα, το 55% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι αποφάσεις του Τραμπ θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην θέση των ΗΠΑ στην παγκόσμια κυριαρχία. Από την άλλη πλευρά μόλις το 18% κρίνει ότι οι πράξεις του προέδρου των ΗΠΑ δεν θα επηρεάσει τη θέση της χώρας, με το 27% να μην βλέπει καμία διαφορά.

Το 42% έναντι του 32% θεωρεί η απόσυρση από την Συνθήκη του Παρισιού θα βλάψει την οικονομία των ΗΠΑ ενώ με ποσοστό 47% έναντι 39%, οι Αμερικανοί θεωρούν ότι θα έχει επιπτώσεις σε θέσεις εργασίας παρά θα δημιουργήσει νέες.

Το 51% θεωρεί ότι η απόφαση θα βλάψει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την κλιματική αλλαγή ενώ το 11% βλέπουν ότι η κίνηση αυτή θα βοηθήσει. Το σημαντικό είναι ότι η σκληρή κριτική απέναντι στον Τραμπ προέρχεται κυρίως από άτομα νεαρής ηλικίας, με το 72% στην ηλικία 18-29 ετών να αντιτίθεται στην απόφαση Τραμπ.

Από κοντά και όσοι έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση, καθώς το 67% θεωρεί λανθασμένη την απόφαση, ενώ και οι λευκοί, στους οποίους βασίζεται ο Τραμπ, είναι αρνητικοί κατά 54% (στους μη λευκούς το ποσοστό αγγίζει το 71%).

Υποστήριξη ο Τραμπ βρήκε μόνο στους Ρεπουμπλικάνους, αλλά και αυτό σε ποσοστό 67%, ενώ το 63% των ανεξάρτητων και το 82% των Δημοκρατικών δεν συμφωνούν.

Μεγάλο ήταν το χάσμα και ανάλογα με το φύλο των ερωτηθέντων. Το 31% των γυναικών έως 50 ετών θεωρούν ότι η κίνηση Τραμπ θα σημαίνει περικοπές θέσεων εργασίας. Οι άντρες αντίστοιχα είναι μοιρασμένοι με 43% υπέρ του Τραμπ και 47% κατά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης