Δολοφονία μυστήριο του ετεροθαλή αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν «με δηλητηριασμένη βελόνα»

Δολοφονία μυστήριο του ετεροθαλή αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν «με δηλητηριασμένη βελόνα»

Σύμφωνα με νοτιοκορεάτικα μέσα, τον σκότωσαν δύο γυναίκες κατάσκοποι σε αεροδρόμιο στη Μαλαισία

Δολοφονία μυστήριο του ετεροθαλή αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν «με δηλητηριασμένη βελόνα»
Μυστήριο καλύπτει τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλή αδερφού του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος έπεσε εχθές νεκρός σε αεροδρόμιο της Μαλαισίας από το χέρι «δύο γυναικών κατασκόπων», όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Κουάλα Λουμπούρ. Επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές, άλλα τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο αδερφός του Βορειοκορεάτη δικτάτορα σωριάστηκε στο έδαφος αφού τον πλησίασαν και τον τρύπησαν με μια δηλητηριασμένη βελόνα δύο γυναίκες, οι οποίες εικάζεται ότι ήταν κατάσκοποι της Πιονγκγιάνγκ.

Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας δεν είχε περάσει από τον έλεγχο της υπηρεσίας μετανάστευσης και κατέρρευσε στην ζώνη των καταστημάτων του αεροδρομίου.

Κλείσιμο
Η αστυνομία της Μαλαισίας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι άγνωστος Βορειοκορεάτης πέθανε κατά τη διακομιδή του από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του.

Προς το παρόν οι δύο γυναίκες έχουν καταφέρει να διαφύγουν τη σύλληψη, παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι τοπικές αρχές για τον εντοπισμό τους.



Ποιος είναι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ


Ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ εθεωρείτο πιθανός διάδοχος του πατέρα του Κιμ Γιόνγκ-Ιλ, πριν πέσει σε δυσμένεια έπειτα από σκάνδαλο που ξέσπασε το 2001, όταν επιχείρησε να μπει στην Ιαπωνία με πλαστό διαβατήριο, για να επισκεφθεί την Ντίσνεϊλαντ. 

Εξόριστος από τον πατέρα του, έζησε στο Μακάο μέχρι τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ το 2011. Στη συνέχεια, προσπάθησε να «εξαφανιστεί» από προσώπου γης, ώστε να μην μπορεί να τον εντοπίσει ο αδερφός του, ο οποίος συνέχιζε να τον βλέπει ως απειλή για την εξουσία του.

Σύμφωνα με μια μια νοτιοκορεάτικη εφημερίδα, το 2015 τα δύο αδέρφια - φαινομένικα τουλάχιστον - συμφιλιώθηκαν, και ο Κιμ Γιονγκ Ναμ ανέλαβε μάλιστα την αποστολή να μεσολαβήσει στην ιαπωνική κυβέρνηση εκ μέρους του αδερφού του, για την επίλυση κάποιων διαφορών.



Η ανάθεση αυτής της αποστολής στον αδερφό του ερμηνεύεται από πολλούς ως μια προσπάθεια του βορειοκορεάτη ηγέτη να «έχει από κοντά τον εχθρό του» ώστε να διασφαλίσει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δεν θα επιχειρήσει να του κλέψει την εξουσία, με την υποστήριξη γειτονικών κρατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ αποτελεί τον σημαντικότεροθάνατος υπό το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-Ουν, μετά την εκτέλεση του θείου του Γιανγκ Σονγκ-Θεκ τον Δεκέμβριο 2013.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης