Χάος στη Βραζιλία: Συμμορίες επαναστάτησαν και καίνε το Νατάλ

Χάος στη Βραζιλία: Συμμορίες επαναστάτησαν και καίνε το Νατάλ

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 52 συλλήψεις από άτομα ύποπτα για συμμετοχή στις επιθέσεις - Η κυβέρνηση στέλνει 1.200 στρατιώτες στην πόλη - Συμμορίες καίνε και πυροβολούν κτίρια και οχήματα

Χάος στη Βραζιλία: Συμμορίες επαναστάτησαν και καίνε το Νατάλ
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας εξουσιοδότησε την αποστολή 1.200 στρατιωτών στο Νατάλ, την πρωτεύουσα του Rio Grande do Norte, για να καταστείλουν εξεγέρσεις συμμοριών, που διανύουν την τρίτη ημέρα τους. Η αναταραχή έφτασε στο ζενίθ όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να μπλοκάρει την κάλυψη κινητών τηλεφώνων σε μια τοπική φυλακή.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 52 συλλήψεις από άτομα ύποπτα για συμμετοχή στις επιθέσεις. Σύμφωνα με το Portalnoar, συνολικά 53 περιπτώσεις βανδαλισμού και καταστροφής ξένης ιδιοκτησίας αναφέρθηκαν από το βράδυ της Κυριακής. Κρατικά και άλλα κτίρια υπέστησαν επίσης μαζικούς πυροβολισμούς. Αναταραχές υπάρχουν σε 20 δήμους, σύμφωνα με την Γραμματεία Ασφάλειας.

Κλείσιμο


Η κατάσταση άρχισε να δείχνει σημάδια εκτόνωσης, μόλις τη Δευτέρα, ανέφεραν οι αρχές της Βραζιλίας στα μέσα ενημέρωσης. Αλλά οι άνθρωποι αναρτούν στο Twitter, ιδιαίτερα ανησυχητικές εικόνες, εν μέσω σύγχυσης που περιβάλλει το hashtag
#PrayForNatal, γιατί τόσο λίγοι άνθρωποι γνώριζαν τι συνέβαινε.



Σύμφωνα με Βραζιλιάνους χρήστες, εξοικειωμένους με την τραγική κατάσταση στη Νατάλ, τα πράγματα ξεκίνησαν την Παρασκευή, με 15 λεωφορεία να έχουν γίνει παρανάλωμα μέχρι το Σάββατο, μαζί με το τοπικό μνημείο, το Morro do Careca. Οι δημόσιες συγκοινωνίες σταμάτησαν, επιβλήθηκαν απαγορεύσεις κυκλοφορίας και ακούστηκαν πυροβολισμοί, σύμφωνα με τους ντόπιους. Οι άνθρωποι ήταν φοβισμένοι για να βγουν έξω.



Το παρακάτω tweet κοινοποιήθηκε υπερβολικά πολλές φορές, στο οποίο πέφτουν βαριές κατηγορίες κατά της κυβέρνησης την απουσία πληροφοριών για την υπόθεση, που σύμφωνα με τους χρήστες οφείλεται στην ενασχόληση της κυβέρνησης με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.



Εξουσιοδοτημένοι από τον πρόεδρο Μισέλ Τεμέρ, οι 1.000 στρατιώτες και οι 200 ​​πεζοναύτες θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας αποστολές, για τις οποίες δεν έγιναν γνωστό περισσότερα στοιχεία.

Το σχετικό αίτημα έγινε αργά την Κυριακή, από τον κυβερνήτη του Ποτιγκουάρ, Ρόμπινσον Φαρίας, αφού τα λεωφορεία δέχθηκαν επίθεση και δημόσια και εμπορικά κέντρα πυρπολήθηκαν. Αυτό φέρεται ότι έγινε ως άμεση απάντηση στην κίνηση της κυβέρνησης να μπλοκάρει το τηλεφωνικό σήμα σε μια τοπική φυλακή, στην πόλη του Παρναμιρίμ.



Μια δήλωση της κυβέρνησης εξήγησε ότι αυτό έγινε  «λόγω της εξάντλησης των μέσων για τη διασφάλιση της ασφάλειας» και «για την καταπολέμηση της βίας στη περιοχή του Νατάλ», αναφέρει το Estadão.

"Η κυκλοφορία των λεωφορείων έχει ανασταλεί από το Σάββατο το απόγευμα. Ο πληθυσμός είναι σε θέση να έρχεται και να φεύγει. Αλλά δεν υπάρχει ασφάλεια για να βγάλουμε τα οχήματα στους δρόμους χωρίς την υποστήριξη του Πρωθυπουργού και του στρατού. Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για τους ανθρώπους, είτε είναι επιβάτες είτε υπάλληλοι των εταιρειών», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Μεταφορών, Χάρλεϊ Ντάβινσον.

Η κυκλοφορία των λεωφορείων είχε προγραμματιστεί να επανεκκινήσει στις 5.00 τοπική ώρα, τη Δευτέρα.

Μια συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή συζητήθηκε επίσης η σύλληψη ενός από τους ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης NB, ο οποίος πιστεύεται ευρέως ότι είναι ένας από τους οργανωτές των επιθέσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης