Ερντογάν: «Συνυπεύθυνοι» οι φαν των Radiohead που δέχθηκαν επίθεση ισλαμιστών

Ερντογάν: «Συνυπεύθυνοι» οι φαν των Radiohead που δέχθηκαν επίθεση ισλαμιστών

Ο Τούρκος πρόεδρος επέρριψε ευθύνες τόσο στους δράστες όσο και στα θύματα της επίθεσης εξτρεμιστών στο δισκοπωπλείο Velvet IndieGround

Ερντογάν: «Συνυπεύθυνοι» οι φαν των Radiohead που δέχθηκαν επίθεση ισλαμιστών
Μπορεί να καταδίκασε την επίθεση εξτρεμιστών σε ένα δισκοπωλείο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
, ωστόσο δεν παρέλειψε να επισημάνει και τις ευθύνες των... θυμάτων, τα οποία όπως είπε «δεν έπρεπε να καταναλώνουν αλκοόλ εν μέσω του Ραμαζανιού».

Κλείσιμο
«Και οι δύο πλευρές ευθύνονται στην υπόθεση αυτή» φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan. Όπως τόνισε, είναι «λάθος να επιδίδεσαι σε τέτοιες δραστηριότητες μέχρι έξω στο δρόμο κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, όπως είναι και λάθος να επεμβαίνεις με ωμή βία».

Υπενθυμίζεται ότι 20 περίπου άνδρες επιτέθηκαν την περασμένη Παρασκευή ενάντια σε θαυμαστές του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Radiohead, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να πιουν ένα ποτό στο δισκοπωλείο Velvet IndieGround και να ακούσουν τον νέο δίσκο «A Moon Shaped Pool». Οι δράστες άρχισαν να σπρώχνουν και να επιτίθενται λεκτικά στους μουσικόφιλους, κατηγορώντας τους αφενός για τον θόρυβο που έκαναν και αφετέρου επειδή κατανάλωναν αλκοόλ. 

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την επόμενη της επίθεσης, στην ίδια συνοικία η αστυνομία διέλυσε με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση μια διαδήλωση περίπου 500 ανθρώπων οι οποίοι διαδήλωναν διαμαρτυρόμενοι για τον «αυταρχισμό» του Τούρκου προέδρου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης