Θέλει η Άγκυρα να προσαρτήσει το βόρειο τμήμα της Συρίας;

Θέλει η Άγκυρα να προσαρτήσει το βόρειο τμήμα της Συρίας;

Sputnik: Η Τουρκία παίζει με τη φωτιά με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και του Πενταγώνου

Θέλει η Άγκυρα να προσαρτήσει το βόρειο τμήμα της Συρίας;
Οι φήμες οργιάζουν εδώ και αρκετό ότι η Τουρκία σχεδιάζει χερσαία επίθεση στη Συρία. Αν και επισήμως το διαψεύδει, στόχος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν είναι στην πραγματικότητα η προσάρτηση του βόρειου τμήματος της εμπόλεμης αραβικής χώρας, όπως υποστηρίζει ο καθηγητής Μάικλ Κοσουντόφσκι, αναλυτής γεωπολιτικών θεμάτων στο ρωσικό πρακτορείο "Sputnik". Κάτι δηλαδή ανάλογο με αυτό που έκανε ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν στη Κριμαία. 

Η επικείμενη αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη Συρία από την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία έχει ήδη συζητηθεί στο ΝΑΤΟ  την ημέρα που συμφωνήθηκε κατάπαυση του πυρός στη Συρία στο πλαίσιο της διεθνούς διάσκεψης του Μονάχου. Ο διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Παγκοσμιοποίησης υπογράμμισε ότι εκπρόσωποι από την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία ήταν παρόντες στη διεθνή διάσκεψη για το συριακό, την οποία διηύθυνε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Άστον Κάρτερ.

"Οι τουρκικές δυνάμεις είναι ήδη στη Συρία", επεσήμανε ο Ρώσος αναλυτής γεωπολιτικών θεμάτων αναφερόμενος στις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι  η Άγκυρα έχει στείλει 100 στρατιώτες στη Συρία για να στηρίξουν τους αντάρτες που πολεμούν τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ. 

Κλείσιμο
Η Σαουδική Αραβία ανταποκρίθηκε στο αίτημα των ΗΠΑ να αναμειχθεί στις χερσαίες επιχειρήσεις με το πρόσχημα ότι θα εξοντώσει  τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, τους οποίους τυγχάνει η ίδια να υποστηρίζει και να χρηματοδοτεί , επισημαίνει ο Κοσουντόφσκι και προσθέτει πως , η όλη επιχείρηση συντονίζεται σε επίπεδο ΝΑΤΟ και Πενταγώνου. 
"Εάν ισχύει αυτό, τότε δεν έχουμε να κάνουμε με μία εισβολή της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας στη Συρία αλλά με μία εισβολή που συνδέεται με τις ΗΠΑ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης