Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 50 νεκροί από επίθεση καμικάζι σε τουρνουά βόλεϊ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 50 νεκροί από επίθεση καμικάζι σε τουρνουά βόλεϊ

Στην επαρχία Πάκτια - Πιθανώς έργο Ταλιμπάν ή μελών του δικτύου Χακάνι 

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 50 νεκροί από επίθεση καμικάζι σε τουρνουά βόλεϊ
Τουλάχιστον 50 είναι οι νεκροί και 60 οι τραυματίες από επίθεση καμικάζι κατά τη διάρκεια τουρνουά βόλεϊ στην επαρχία Πάκτια του Πακιστάν.

Σύμφωνα διεθνή δίκτυα, ο άνδρας που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά βρέθηκε ανάμεσα στο πλήθος θεατών που παρακολουθούσαν αγώνα βόλεϊ και πυροδότησε το μηχανισμό που έφερε.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας, Μόκχις Αφγκάν δήλωσε στο Associated Press ότι η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του τουρνουά όπου μεγάλος αριθμός φιλάθλων είχε συγκεντρωθεί στην περιοχή Γιαχιακχάιλ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα θύματα είναι πολίτες, ενώ ο αριθμός των νεκρών εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθεί.

«Υπήρχαν πάρα πολλοί συγκεντρωμένοι σε ένα σημείο. Δεκάδες άλλοι είναι τραυματισμένοι και υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», συμπλήρωσε ο Αφγκάν.

«Χρειαζόμαστε άμεσα τη βοήθεια της κεντρικής κυβέρνησης γιατί ενδέχεται να χρειαστεί η μεταφορά των τραυματιών στην Καμπούλ για νοσηλεία», πρόσθεσε. 

Η επίθεση αυτή είναι η πιο αιματηρή εδώ και χρόνια, ενώ τον Ιανουάριο του 2010 ανάλογη επίθεση σε αγώνα βόλεϊ στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 100, εκ των οποίων και παιδιά. 

Η επαρχία Πάκτια που συνορεύει με το Πακιστάν, έχει αποτελέσει καταφύγιο πολλών Ταλιμπάν μαχητών και μελών του ανταρτικού δικτύου Χακάνι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης