Ο Κάιλας Σατιάρτι απέκτησε 18.000 followers σε λιγότερο από 12 ώρες!

Ο Κάιλας Σατιάρτι απέκτησε 18.000 followers σε λιγότερο από 12 ώρες!

Μέχρι... χθες είχε μόλις 89! - Αφού του απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης 2014 χιλιάδες άνθρωποι θέλησαν να τον «ακολουθήσουν» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter

Ο Κάιλας Σατιάρτι απέκτησε 18.000 followers σε λιγότερο από 12 ώρες!
Ποιος Κάιλας Σατιάρτι; Αυτό ήταν το ερώτημα στην Ινδία όταν η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ απένημε το Βραβείο Ειρήνης 2014 στον ακτιβιστή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών στη Νότια Ασία. 

Το πρωτοφανές είναι πως λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Νόμπελ Ειρήνης 2014 οι «ακόλουθοί» του στο Twitter αυξήθηκαν κατά σχεδόν 18.000, ενώ μέχρι τις 6 Οκτωβρίου τον ακολουθούσαν μόλις 89! Με πρόχειρους υπολογισμούς αποκτά περίπου 1.500 followers την ώρα και, όπως είναι αναμενόμενο, ο αριθμός αυξάνεται...

Κλείσιμο



Ο Κάιλας Σατιάρτι θα μοιραστεί το χρηματικό έπαθλο που συνοδεύει το Βραβείο Νόμπελ, ύψους 1,100,000 δολαρίων, με τη 17χρονη Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι, στο πρόσωπο της οποίας αντικατροπτίζεται η παγκόσμια εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας, του αναλφαβητισμού και της φτώχειας. 

Ο 60χρονος Σατιάρτι βοήθησε ώστε να σωθούν περισσότερα από 80.000 παιδιά που κινδύνευαν από τη δουλεία, την εμπορία και την οικονομική εκμετάλλευση, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Αφού εγκατέλειψε την καριέρα του, ως ηλεκτρολόγος μηχανικός το 1980, ηγήθηκε μιας κίνησης ώστε να αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα των παιδιών της Ινδίας η δωρεάν και υποχρεωτική εκπαίδευση.

Να σημειωθεί πως στο Twitter υπάρχει ένας λογαριασμός με το όνομα της Μαλάλα Γιουσαφζάι, με περισσότερους από 23.000 followers, ωστόσο δεν έχει τουιτάρει ποτέ τίποτα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να γνωρίζουμε εάν είναι ο επίσημος λογαρισμός που φτιάχτηκε από την ίδια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης