Έφτασε και στην Ευρώπη η φονική ασιατική σφήκα;

Έφτασε και στην Ευρώπη η φονική ασιατική σφήκα;

To τσίμπημά της είναι θανατηφόρο και το μέγεθός της σοκάρει - Μαρτυρίες ότι την είδαν στη Σκοτία

Έφτασε και στην Ευρώπη η φονική ασιατική σφήκα;
To τσίμπημά της είναι θανατηφόρο και το μέγεθός της σοκάρει. Η ασιατική σφήκα-γίγας, που ενδημεί στην Ασία, βρίσκεται ήδη στην Ευρώπη, σύμφωνα με μαρτυρίες Σκοτσέζων.  
  
Οι εντομολόγοι εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο είδος εντόμου έφτασε στη Γαλλία το 2004 με "όχημα" ένα φορτίο κεραμικών που ήρθε από την Κίνα και, αφού έσπειρε τον πανικό στη Γαλλία, κατάφερε τώρα να εντοπιστεί και στη Βρετανία, όπως ισχυρίζονται κάτοικοι.
 
Η σφήκα αυτή έχει κεντρί, μεγέθους έξι χιλιοστών -όσο μία βελόνα- και μέχρι στιγμής ευθύνεται για το θάνατο έξι Γάλλων, οι οποίοι υπέκυψαν από αναφυλακτικό σοκ.
  
Κλείσιμο
Τώρα όμως, το συγκεκριμένο έντομο φέρεται να εντόπισε ο 30χρονος εργάτης Άντριου Άλαν στο Kilbride της Σκοτίας."Δουλεύαμε μακριά από το σημείο, όταν... είδαμε αυτό το τεράστιο πράγμα να βουίζει. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα μάτια μας για το μέγεθος. Τελικά το σκότωσε η αδερφή μου, χτυπώντας το με ένα σφυρί. Είχε μήκος περίπου επτά εκατοστά και το κεντρί του ήταν όσο μια βελόνα ραψίματος" δηλώνει.
 
Πριν από ένα χρόνο, η κυβέρνηση του Πεκίνου είχε ξεκινήσει εκστρατεία καταπολέμησης της φονικής αυτής ασιατικής σφήκας, καθώς είναι υπεύθυνη για χιλιάδες θανάτους.

Οι αρμόδιες βρετανικές αρχές "Dafra" έσπευσαν να επισημάνουν στην εφημερίδα "Independent" πως το είδος του εντόμου "Vespa Velutina" δεν έχει εντοπιστεί προς το παρόν στην Σκοτία.

"Αν και υπάρχουν πολλές αναφορές από κατοίκους που ισχυρίζονται ότι έχουν δει τη συγκεκριμένη ασιατική σφήκα, εμείς δεν το επιβεβαιώνουμε. Ωστόσο, έχουν ήδη ενημερωθεί οι μελισσοκόμοι της περιοχής για πιθανή άφιξη της ασιατικής σφήκας, που θεωρείται ο φονιάς των μελισσών" σημειώνουν. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης