Ομπάμα σε Νετανιάχου: Φοβάμαι τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύρραξης στη Μ. Ανατολή

Ομπάμα σε Νετανιάχου: Φοβάμαι τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύρραξης στη Μ. Ανατολή

Έτοιμες να διαμεσολαβήσουν για την κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ - Συνεχίστηκαν οι ολονύχτιοι βομβαρδισμοί - Μακραίνει η λίστα των νεκρών - Πάνω από 80 τα θύματα 

Ομπάμα σε Νετανιάχου: Φοβάμαι τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύρραξης στη Μ. Ανατολή
Έτοιμες να διαμεσολαβήσουν για την κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή εμφανίζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπανιαμίν Νετανιάχου, ο πρώτος εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμακούμενη ένταση στην περιοχή και προσέφερε  τη διαμεσολάβησή του για την αποκλιμάκωσή της. 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν έτοιμες να διευκολύνουν την παύση των εχθροπραξιών, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής στις συνθήκες κατάπαυσης του πυρός του Νοεμβρίου του 2012» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.



Την ίδια ώρα ο κατάλογος με τους νεκρούς  στην εμπόλεμη ζώνη της Λωρίδας της Γάζας αυξάνει ώρα με την ώρα. Αεροπορικές επιδρομές εκ μέρους του Ισραήλ και ρίψη ρουκετών σε ισραηλινά εδάφη ως «απάντηση» από τη Χαμάς είναι το σκηνικό των τελευταίων ημερών στη Μέση Ανατολή, με τραγικό απολογισμό πάνω από 80 νεκρούς μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι πολίτες και αθώα παιδιά. Ο αριθμός των τραυματιών δε, εκτιμάται ότι ξεπερνά τους 500. Οι υγειονομικές υπηρεσίες στη Γάζα καταρρέουν, νοσοκομεία και κλινικές έχουν καταστραφεί και ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται επείγουσα ιατρική φροντίδα μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δε, εκπέμπει «SOS» για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.
Κλείσιμο



Μέσα σε αυτό το κλίμα το βράδυ της Πέμπτης η Χαμάς συνέχισε τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ, ρίχνοντας ρουκέτες στην πόλη Ασντόντ  που βρίσκεται μόλις 40 χλμ από τη Λωρίδα της Γάζας. Σειρήνες σήμαναν για μια ακόμη φορά, ενώ πολλά αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες.



Νετανιάχου: Αποκλείεται εκεχειρία με τη Χαμάς

Κι ενώ ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν έκανε την Πέμπτη έκκληση για εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εμφανίζεται ανένδοτος ξεκαθαρίζοντας ότι μια εκεχειρία με τη Χαμάς δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη. Παρ' όλα αυτά αρνήθηκε να διακόψει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς τη Λωρίδα της Γάζας -ένα θέμα που εξαρτάται από το Ισραήλ- όπως απαιτούν σκληροπυρηνικά μέλη της κυβέρνησής του και κάποιοι βουλευτές της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς.

«Δεν μπορούμε να συμπεριφερθούμε όπως η Ρωσία στην Τσετσενία», σχολίασε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Αυτά αναφέρθηκαν στη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών Θεμάτων και Αμυνας, η οποία πραγματοποιήθηκε εκτάκτως στο υπουργείο Άμυνας στο Τελ Αβίβ, αντί για το κοινοβούλιο, το οποίο βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης