Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην ανατολική Ουκρανία

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην ανατολική Ουκρανία

Δώδεκα ώρες αφότου οι δυνάμεις του Κιέβου ξεκίνησαν νυχτερινή επιχείρηση στο Σλαβιάνσκ και την ευρύτερη περιοχή, εκπρόσωπος της ουκρανικής πλευράς υποστήριξε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 42 τραυματίσθηκαν

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην ανατολική Ουκρανία
Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα συνεχίστηκαν οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία καθώς ο ουκρανικός στρατός κλιμακώνει την επίθεση του ενάντια στους φιλορώσους αποσχιστές που ελέγχουν την πόλη Σλαβιάνσκ. Αποτέλεσμα των εχθροπραξιών είναι να αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο αριθμός των νεκρών και από τις δύο πλευρές.

Οι φιλορώσοι αποσχιστές, που την περασμένη εβδομάδα κατέρριψαν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο σκοτώνοντας 14 στρατιώτες, υποστήριξαν την Τρίτη ότι κατέρριψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος Σουχόι Su-25 καθώς και ένα ελικόπτερο. Ωστόσο η πληροφορία διαψεύστηκε από τις ουκρανικές αρχές.

Δώδεκα ώρες αφότου οι δυνάμεις του Κιέβου ξεκίνησαν μια νυχτερινή επιχείρηση στη Σλαβιάνσκ και την ευρύτερη περιοχή, ο Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ, ένας εκπρόσωπος της ουκρανικής πλευράς, είπε πως την Τρίτη δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 42 τραυματίσθηκαν.

Ο ίδιος έκανε λόγο για δεκάδες νεκρούς και τραυματίες από την πλευρά των αποσχιστών, όμως τα νούμερα δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Εν τω μεταξύ παραμένει ασαφές αν ο ουκρανικός στρατός, που υποστηρίζεται από εναέρια μέσα, έχει κάνει πραγματική πρόοδο στις μάχες κατά των ανταρτών οι οποίοι συνεχίζουν να κατέχουν στρατηγικά σημεία σε πυκνοκατοικημένες πόλεις.
Κλείσιμο

Η Ουκρανία ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ότι συνολικά 181 άνθρωποι –συμπεριλαμβανομένων 59 στρατιωτών– έχουν σκοτωθεί σε «τρομοκρατικές ενέργειες» από τον Απρίλιο όταν ξέσπασαν οι εχθροπραξίες.

Επίσης μάχες γίνονται και στην περιοχή Ντόνετσκ, που είναι ο μεγαλύτερος βιομηχανικός κόμβος της Ουκρανίας, καθώς επίσης και κοντά στις παρυφές της πόλης Λουχάνσκ όπου και εκεί οι αντιμαχόμενοι μετρούν απώλειες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης