«Σε τι χρησιμεύουν στην Εκκλησία τα κλειστά μοναστήρια;», αναρωτήθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε κέντρο των Ιησουϊτών στο οποίο προσφέρονται φροντίδες σε πρόσφυγες και μετανάστες στην ιταλική πρωτεύουσα.
Ο ποντίφικας πρότεινε να φιλοξενηθούν πρόσφυγες σε μοναστήρια τα οποία είναι σήμερα κλειστά, λέγοντας συγκεκριμένα πως «τα μοναστήρια θα έπρεπε να χρησιμεύσουν στην σάρκα του Χριστού, και οι πρόσφυγες είναι, ακριβώς, η σάρκα του Χριστού».
Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έφτασε στο κέντρο των Ιησουϊτών χωρίς προσωπική φρουρά όπου συνομίλησε περίπου 500 ανθρώπους.
«Δεν φτάνει να προσφέρουμε ένα σάντουιτς σε όποιον υποφέρει, πρέπει να καταφέρουμε να τον πλαισιώσουμε με ουσιαστικό τρόπο» πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).