PROTOTHEMA

Υγεία

Ελπίδες για την αντιμετώπιση της νόσου

Επαναστατική ανακάλυψη για τον καρκίνο: Θεραπεύτηκαν 9 στους 10 με λευχαιμία σε τελικό στάδιο!

Επαναστατική ανακάλυψη για τον καρκίνο: Θεραπεύτηκαν 9 στους 10 με λευχαιμία σε τελικό στάδιο!

Δείτε πώς τα κατάφεραν οι επιστήμονες

Για επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου κάνουν λόγο Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι στο πλαίσιο της έρευνάς τους, είδαν να εξαφανίζονται πλήρως τα συμπτώματα σε ασθενείς με λευχαιμία τελικού σταδίου. 


Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο "Sky News", επιστήμονες από τις ΗΠΑ ανέπτυξαν μία «θαυματουργή», όπως αποδείχθηκε, μέθοδο, με την βοήθεια της οποίας τροποποιήθηκαν γενετικά οι «εκτελεστές» του ανοσοποιητικού συστήματος, τα επονομαζόμενα T-κύτταρα, έτσι ώστε να επιτεθούν, με τη σειρά τους, στα καρκινικά κύτταρα.

Στο πλαίσιο της έρευνας , οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι με τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της μεθόδου καθώς πάνω από εννέα στους δέκα ασθενείς με σοβαρή μορφή λευχαιμίας είδαν τα συμπτώματά τους να εξαφανίζονται πλήρως. Και μάλιστα όπως έσπευσαν να επισημάνουν οι Αμερικανοί ερευνητές, τέσσερις στους πέντε ασθενείς με άλλες μορφές καρκίνου του αίματος ανταποκρίθηκαν και αυτοί θετικά στη θεραπεία και πάνω από το 50% των ασθενών δεν εμφάνιζε πλέον κανένα σύμπτωμα. 

Ο επικεφαλής της έρευνας, Στάνλει Ρίοντε, από το Ερευνητικό Κέντρο για το Καρκίνο στο Σιάτλ των ΗΠΑ Fred Hutschinson, ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά αν ληφθεί υπόψη πως η μέθοδος αυτή εφαρμόστηκε σε ασθενείς που είχαν προσδόκιμο ζωής μόνο από δύο έως πέντε μήνες. «Πρόκειται για έκπληξη. Για να είμαστε ειλικρινείς, κάτι τέτοιο δεν έχει προηγούμενο στην ιατρική, καθώς υπήρξε  ανταπόκριση στη θεραπεία ασθενών με πολύ προχωρημένο καρκίνο», τόνισε.  

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου με τους Αμερικανούς επιστήμονες να υποστηρίζουν πως κατάφεραν επιτυχώς να διδάξουν στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος πώς να επιτίθενται σε μεταστατικούς όγκους. Σε μία από τις μελέτες, οι ερευνητές κατάφεραν βάζοντας στο εργαστήριο τα επονομαζόμενα Τ- κύτταρα καρκινοπαθών να τα εκπαιδεύσουν έτσι ώστε σε πρώτη φάση να αναγνωρίζουν τα καρκινικά κύτταρα και σε δεύτερη να τους επιτίθενται για να τα εξοντώσουν. H λήψη των Τ- κυττάρων γίνεται μέσω του αίματος. 

Περισσότερες λεπτομέρειες για την επαναστατική μέθοδο των Αμερικανών επιστημόνων θα δημοσιευτούν εντός του έτους, ωστόσο, τα πορίσματα της έρευνας συζητήθηκαν χτες στην Ουάσινγκτον στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ένωσης Προηγμένων Επιστημών.


Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Μπράβο, μπράβο16/02/201619:43

Δεν υπάρχει μεγάλη ανακάλυψη στον χώρο της Ιατρικής τις τελευταίες δεκαετίες που να μην έγινε στην Αμερική. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική όπως και όλη την Ανθρωπότητα.

Απάντηση
loukas16/02/201618:22

Λυπηρή η προσέγγιση των σχολίων σε μια τέτοια σπουδαία είδηση.

Απάντηση
Εξαιρετική δουλεια16/02/201618:01

Επιτέλους μια ελπιδοφόρα θεραπεία και μια αισιόδοξη είδηση, από το πρωί διαβάζω για επίδοματα γυφτοεπιδοματα κάρτες σίτισης που θα κοπούν λες και έχω την υποχρέωση και ο κάθε αστός να πληρώνει τον κάθε κυφηνα μΕ 200 παιδιά που είναι και διορισμένος στο δημόσιο!! Έλεος!!!! Ελπίζω να έρθει γρήγορα στην χώρα μας Και να μην καθυστερήσει ο κάθε γραικύλος την εφαρμογή της θεραπείας και εδώ.

Απάντηση
σελ16/02/201617:01

η θεραπεια που σωζει από ολες τις ασθενειες είναι η ωμοφαγία η χορτοφαγια και βεβαίαως η ξηρασία νηστεία γιατι όλες οι ασθένειες έχουν την κοινή αιτία την τοξίνωση των ιστών και των κυττάρων . Μόνο με φυσικά μέσα οι σημερινές ασθένειες είναι αποτέλεσμα του σύγχρονου τρόπου ζωής και επιπλέον της κακής διατροφής και όλων των τοξινών. ειδικά αρχικά σταδια καρκινου 1 2ρο είναι ιάσιμα με πολλές νηστείες και χυμοθεραπείες στοχευμένων λαχανοχυμών και καποιων συνδυαστικών πρωτοκόλλων

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία