«Αγρίεψε» ο Ολυμπιακός και διέλυσε 4-1 την Αστάνα

«Αγρίεψε» ο Ολυμπιακός και διέλυσε 4-1 την Αστάνα

Σε μεγάλα κέφια Μάρτινς και Ελιουνούσι, δύο γκολ από τον Σεμπά, θετικός και με ασίστ ο Καρντόσο - Ισοπαλία στο τέλος για τον Παναθηναϊκό (2-2) κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης - Ήττα σοκ (2-0) για τον ΠΑΟΚ στο Αζερμπαϊτζάν

«Αγρίεψε» ο Ολυμπιακός και διέλυσε 4-1 την Αστάνα
Αποφασισμένος να μην πάθει τα ίδια όπως στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ μπήκε στην αναμέτρηση με την Αστάνα ο Ολυμπιακός και με το μάτι των παικτών να... γυαλίζει σκόρπισε τους Καζάκους κερδίζοντας τους με 4-2 σε ένα πρώτο ημίχρονο που ξεσήκωσε τους οπαδούς του. Παραλίγο όμως η νίκη αυτή να αποδειχθεί πύρρειος, καθώς αποχώρησε τραυματίας ο Μιλιβόγιεβιτς, ενώ ενοχλήσεις ένιωθε και ο Φορτούνης. Τελικά όπως διαπιστώθηκε οι δύο παίκτες είναι καλά και τέθηκαν στη διάθεση του προπονητή τους για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος στο τέλος (2-2) με τη Σταντάρ Λιέγης παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου. 

Ακόμα πιο σοκαριστική ήταν η ήττα του ΠΑΟΚ που έχασε δίκαια 2-0 από την Καραμπάγκ στο Αζερμπαϊτζάν και πλέον μπήκε σε μπελάδες.

 Οι «ερυθρόλευκοι» από το πρώτο κιόλας λεπτό άρχισαν την πίεση και τις ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία. Με ενορχηστρωτές τους Μάρτινς και Φορτούνη, με κεφάτους τους Ελιουνούσι και Καρντόσο, αλλά και τους Φιγκέιρας, Μιλιβόγιεβιτς να παίζουν με τέρμα τα γκάζια, ήταν θέμα χρόνου να ανοίξει το σκορ. 
Κλείσιμο

Έπρεπε να φτάσει το 25' για να σηκωθεί όρθιο το Γ. Καραϊσκάκης, όταν ο Φορτούνης με εξαιρετική ενέργεια μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Φιγκέιρας ο οποίος είχε προωθηθεί και βρέθηκε μόνος του μπροστά από τον Έριτς.



 Αυτό ήταν. Το γκολ έδιωξε το άγχος από τους παίκτες του Πάουλο Μπέντο και ξεκίνησε το... πάρτι! Στο 33' ο Ελιουνούσι έκανε την επέλαση από τη δεξιά πλευρά, ντρίπλαρε τον Άνισιτς και έστειλε συστυημένη τη μπάλα στην απέναντι γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Έριτς.



 Δεν πέρασε παρά μόνο ένα λεπτό για να πάρει σειρά στο σκοράρισμα ο Σεμπά! Ο Ελιουνούσι με μια κάθετη πάσα τον έβγαλε μόνο του απέναντι στον άτυχο τερματοφύλακα της Αστάνα και εκείνος παρά την απόσταση δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το τρίτο γκολ για την ομάδα του δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Πειραιωτών.



Στη συνέχεια η Αστάνα απείλησε την εστία του Λεάλι στο 37' όταν μετά από κόρνερ, ο Άνισιτς έπιασε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε έχοντας τον έλεγχο του αγώνα αλλά ρίχνοντας τον ρυθμό του, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο 53' η Αστάνα, όταν από λάθος πάσα του Λεάλι, έκλεψε την μπάλα ο Καμπανάγκα και πλάσαρε ιδανικά μειώνοντας το σκορ.

Η Αστάνα έδειξε ότι θα προσπαθούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, όμως τα σχέδια των παικτών της άλλαξαν όταν στο 57' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κάνιας.

Στο 65' ο Ολυμπιακός έβγαλε ιδανική αντεπίθεση με τον Καρντόσο να παίρνει την μπάλα στα αριστερά και να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Σεμπά που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό τέρμα του στον αγώνα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Καμπανάγκα έχασε την ευκαιρία του αγώνα, ίσως και της ημέρας όταν μόνος του με το τέρμα μετά από ασίστ του Μουζίκοφ και τον Λεάλι εξουδετερωμένο έστειλε τη μπάλα άουτ!

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός διατήρησε την κατοχή έχοντας πάντα ψηλά την ομάδα, αλλά κρατώντας δυνάμεις μια που οι Καζάκοι, κουρασμένοι πια, ήταν δύσκολο να απειλήσουν.

Έτσι κύλησε το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Γερμανού διαιτητή Στίλερ, που τον βρήκε θριαμβευτή και μάλιστα με πολύ καλή απόδοση, έστω και απέναντι στην ανεπαρκή Αστάνα.


 
Οι ενδεκάδες:

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μαρτίνς, Μιλιβόγεβιτς (73' Καμπιάσο), Σεμπά, Ελιουνούσι (69' Μανθάτης), Φορτούνης (79' Μπουχαλάκης), Καρντόσο. 

Αστανα: Έριτς, Μπεϊσεμπέκοβ, Μάλι, Άνισιτς, Λογκβινέκο, Σόμκο, Ταγκιμπέργκεν (63' Μουζίκοφ), Τουμάσι, Κάνιας, Νουρσεμπάγιεβ (59' Σίτοφ), Καπανάγκα (72' Ντεσπότοβιτς).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης