Καραμπάγκ - ΠΑΟΚ 2-0: Έχασε δίκαια και μπήκε σε μπελάδες

Καραμπάγκ - ΠΑΟΚ 2-0: Έχασε δίκαια και μπήκε σε μπελάδες

Πραγματοποιώντας τη χειρότερη του φετινή εμφάνιση ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Καραμπάγκ στο Μπακού – Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Δικεφάλου στο Europa League και πλέον η υπόθεση πρόκριση περιπλέκεται

Καραμπάγκ - ΠΑΟΚ 2-0: Έχασε δίκαια και μπήκε σε μπελάδες
Ο ΠΑΟΚ (των 10 ξένων και του ενός Έλληνα) «πέταξε στα σκουπίδια» το «διπλό» στο Λίμπερετς, με την Καραμπάχ όχι μόνο να τον κερδίζει δίκαια (2-0), αλλά να τον πιάνει στη 2η θέση της βαθμολογίας του 10ου ομίλου και να δίνει χαρακτήρα… τελικού στον αγώνα της Τούμπας στις 3 Νοεμβρίου.

Επιμένουμε, ο ΠΑΟΚ των 10 ξένων (και των 7 νέων προσώπων) δεν πήρε ούτε μία κίτρινη κάρτα! Πήρε μηδέν από μηδέν στο κομμάτι του πάθος και της νοοτροπίας, κάτι που πρέπει να το κοιτάξουν σοβαρά στο «Δικέφαλο».

Μπορεί οι Έλληνες να συγκεντρώνουν πάνω τους όλα τα βέλη, τα μίση και τα πάθη της κερκίδας, αλλά ξέρουν που παίζουν, νιώθουν λίγο παραπάνω και αντιλαμβάνονται πολλά περισσότερα. Οι ξένοι, έρχονται και παρέρχονται… Ακόμη και ο φιλότιμος Μπίσεσβαρ χάθηκε μέσα στο γενικό κακό.

Κλείσιμο
Η ήττα από την Καραμπάχ μοιάζει με καμπανάκι για την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς, που έχει πολύ δουλειά μπροστά της και πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Ο Ολυμπιακός περιμένει την Κυριακή στο Φάληρο.

Ο «Δικέφαλος», με ελάχιστες εξαιρέσεις, ήταν για ακόμη μια φορά κακή στο αγωνιστικό χώρο του «Τόφικ Μπαχράμοφ» και δεν μπόρεσε να πάρει το αποτέλεσμα, που σε συνδυασμό με τη νίκη της Φιορεντίνα στην Τσεχία, θα την έχριζε «αφεντικό» για την πρόκριση. Τώρα θα πρέπει να παλέψει σκληρά με τους Αζέρους για το δεύτερο εισιτήριο.


Dani Quintana Goal HD - Qarabağ 1-0 PAOK - 20... από nammakudla

Με 10 ξένους και έναν Έλληνα ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ!
Ο Παναγιώτης Γλύκος ήταν ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής, που επιλέχθηκε από τον Βλάνταν Ίβιτς στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού για πρώτη φορά στο Μάμε Τιάμ, με τον Σενεγαλέζο να ξεκινά στην κορυφή της επίθεσης αντί του Στέφανου Αθανασιάδη, που έμεινε μαζί με τον Γιάννη Μυστακίδη εκτός αποστολής, ενώ ο Φερνάντο Βαρέλα αποτέλεσε δίδυμο με τον Χουάν Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, καθώς ο Στέλιος Μαλεζάς ήταν στον πάγκο.

Κατά τα άλλα η ενδεκάδα ήταν η γνωστή, το ίδιο και ο σχηματισμός «4-2-3-1», με τον Σάχοβ να επιλέγεται αντί του Μπίσεσβαρ, μια λογική κίνηση καθώς ο Ολλανδός δεν είναι έτοιμος για να παίξει σε δύο κολλητά 90λεπτα.

Πάνω κάτω η μπάλα, ευκαιρίες και για τους δύο
Η Καραμπάχ, με σχεδόν 20.000 φίλους της να την σπρώχνουν, μπήκε φουριόζα στο γήπεδο, έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 10’  με τον Μουαρέμ, ο οποίος ανενόχλητος κατάφερε να αστοχήσει από τα δύο μέτρα, ενώ στο 19’ είχε και δοκάρι με τον Νλόβου.

Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του αγώνα δεν πατούσε καλά, οι Αζέροι έπαιρναν εύκολα μέτρα στο γήπεδο κι ο Ίβιτς σε κάποιες στιγμές έκλεινε τα μάτια του! Όλα αυτά μέχρι το 20’ όταν από τον πάγκο ήρθε η οδηγία για πίεση σε όλο το γήπεδο. Ο «Δικέφαλος» έπρεπε «να βγει από το καβούκι του» και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα, στο 23ο λεπτό όταν ο Εβγκέν Σάχοφ, από την σέντρα του Λέο Μάτος με ανάποδο ψαλιδάκι άγγιξε  το γκολ.

Ο Ουκρανός επιχείρησε να βάλει το γκολ της χρονιάς, όμως, ο  Σέχιτς είχε άλλη άποψη και με εκπληκτική εκτίναξη κράτησε το 0-0.

Ο αγώνας είχε ρυθμό, οι δύο ομάδες δεν κλείστηκαν στις άμυνες του, ψάχνοντας το γκολ κι ο «Δικέφαλος», μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, είχε τον έλεγχο κρατώντας περισσότερο την μπάλα στην κατοχή του.

«ΠΑΟΚάρα βάλε ένα γκολ», φώναζαν από την κερκίδα οι 200-250 φίλοι του, που ταξίδεψαν μέχρι στο μακρινό Μπακού, ο Τζάλμα Κάμπος με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή πήγε να τους κάνει τη χάρη, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σέχιτς (40’), ενώ και η Καραμπάχ απείλησε με τον Σαντίγκοφ (41’) πριν το φινάλε του ημιχρόνου.

Κυνηγούσε το σκορ από το 56ο λεπτό
Την ώρα που ο Ίβιτς βλέποντας το τεράστιο πρόβλημα στη μεσαία γραμμή ετοίμαζε να βάλει στο ματς τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, η Καραμπάχ, κλέβοντας την μπάλα στο χώρο του κέντρου, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Με το ρολόι να δείχνει το 56ο λεπτό οι Αζέροι «τρύπησαν» την άμυνα του ΠΑΟΚ και ο Κιντάνα με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Ο Μπίσεσβαρ μπήκε τελικά δύο λεπτά μετά από το γκολ των Αζέρων και στο 66’ ο Ίβιτς έριξε στο γήπεδο και τον Περέιρα. Ο «Δικέφαλος» κυνηγούσε το σκορ , αλλά τα λάθη στη μεσαία γραμμή διαδεχόταν το ένα μετά το άλλο κι έτσι δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία της Καραμπάχ.

Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του στο 70ο λεπτό, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο βοηθός «έκοψε», κακώς, τον Κάμπος, ο Ίβιτς στο 76’ έριξε και τον Κουλούρη παίζοντας φουλ επίθεση και στο 77’ το σουτ του Μάτος σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών της Καραμπάχ.

Το γκολ του Αμιργκουλίεφ στο 87’ τελείωσε τα όνειρα της ελληνικής ομάδας για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Αζέρος βγήκε ολομόναχος στην πλάτη των αμυντικών του ΠΑΟΚ, μετά από πάσα του Μουαρέμ, πλάσαρε, με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα.

Ο MVP: Ο ΠΑΟΚ φάνηκε στο γήπεδο μόλις μπήκε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο παιχνίδι, κι ο Ολλανδός στα περίπου 35 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν και πάλι από τους καλύτερους.

Στο ύψος του: Προσπάθησε, πάλεψε ο Εβγκέν Σάχοφ να σουλουπώσει τα πράγματα στη μεσαία γραμμή, αλλά τίποτα περισσότερο, εκτός της προσπάθειας του στο πρώτο ημίχρονο να σκοράρει με ανάποδο ψαλιδάκι.    

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Ίβιτς δοκίμασε τον Τιάμ στην κορυφή της επίθεσης ποντάροντας στην ταχύτητα και το ύψος του. Ο Σενεγαλέζος ήταν απλά φιλότιμος, μαχητικός, όμως δεν μπόρεσε να δώσει το «κάτι παραπάνω» στην επίθεση.

Η γκάφα: Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε δεύτερο γκολ στο 87ο λεπτό και στην τελική σούμα, αυτό το γκολ μπορεί να αποδειχθεί και καθοριστικό.  

Το στραγάλι: Ο Αλόν Γιεφέτ από το Ισραήλ έπαιξε έδρα. Χαρίστηκε με το καλημέρα (3’) στο επικίνδυνο μαρκάρισμα από πίσω του Αλμέιδα στον Τζάλμα Κάμπος, γενικά έδειξε διάθεση να αφήσει το παιχνίδι επιδιώκοντας να σφυρίξει όσο λιγότερο γίνεται στο 90λεπτο αφήνοντας πολλά φάουλ των Αζέρων. Στη φάση του 70ου λεπτού αδίκησε τον ΠΑΟΚ, καθώς από τράβηγμα αμυντικού της Καραμπάχ ο Μπίσεσβαρ βρέθηκε στο χορτάρι. Λανθασμένη και η υπόδειξη του βοηθού Ντάβιντι στον Κάμπος, που έβγαινε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 71ο λεπτό.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο «Δικέφαλος» δεν δικαιούταν τίποτα περισσότερο στο «Τόφικ Μπαχράμοφ» του Μπακού, μέτριος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, φάνηκε να ξυπνάει μετά το 1-0, χωρίς να μπορέσει να απειλήσει την εστία της Καραμπάχ, που δίκαια κέρδισε και τον έπιασε στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Βάσει της σημερινής εικόνας, πάντως, οι Αζέροι είναι ικανοί να δημιουργήσουν προβλήματα στον ΠΑΟΚ και μέσα στην Τούμπα.

Καραμπάχ (Γκουρμπάνοφ): Σέχιτς, Μεντβέντεβ, Αγκόλι, Σαντίγκοφ (92’ Ναντίροφ), Χουσεϊνοφ, Αλμέιδα, Γκαράγιεφ, Αμιργκουλίγιεφ, Κιντάνα, Μουαρέμ, Νλόβου (76’ Μπαντάτοφ).               
ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Λέοβατς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας (59’ Μπίσεσβαρ), Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Κάμπος(76’ Κουλούρης), Ροντρίγκες, Τιάμ (66’ Περέιρα).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης