Φακοσαλάτα

Φακοσαλάτα

Φακές σε μια νόστιμη σαλάτα «αγκαλιασμένη» από μια εκρηκτική σάλτσα που θυμίζει τις πικάντικες γεύσεις της Ανατολής...

Φακοσαλάτα
από τη Γεωργία Κοφινά

 

Υλικά για 6 άτομα:

400γρ. φακές

6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
Κλείσιμο

½ φλιτζάνι πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη

½ φλιτζάνι κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο ή μαϊντανό

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

½ κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο

χυμό 2 λεμονιών

1 κουτ. σούπας ξίδι

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

 

για το γαρνίρισμα:

2 κουτ. σούπας κάπαρη

μερικές λεπτές ροδέλες κόκκινης πιπεριάς

 

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Food Styling: Elena Jeffrey

 

    Καθαρίζετε και πλένετε τις φακές. Τις βράζετε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν και τις σουρώνετε.
    Ανακατεύετε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τον κόλιανδρο, το σκόρδο και το κύμινο, σε μέτριο μπολ. Προσθέτετε τις φακές που έχουν κρυώσει, αλάτι και πιπέρι.
    Χτυπάτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ξίδι και περιχύνετε τις φακές. Ανακατεύετε τη σαλάτα και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.
    Γαρνίρετε με φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού, λεπτές ροδέλες κόκκινης πιπεριάς και κάπαρη.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης