Μουσακάς για vegetarian με πλιγούρι, φέτα και λιαστή ντομάτα
Μουσακάς για vegetarian με πλιγούρι, φέτα και λιαστή ντομάτα
Μια αλλιώτικη εκδοχή του μουσακά στην οποία ο κιμάς αντικαθίσταται με πλιγούρι κοκκινιστό.
Μια αλλιώτικη εκδοχή του μουσακά στην οποία ο κιμάς αντικαθίσταται με πλιγούρι κοκκινιστό.
από την Τina Webb
Υλικά για ένα ταψί φούρνου:
6 μελιτζάνες φλάσκες
200γρ. πλιγούρι
4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
από την Τina Webb
Υλικά για ένα ταψί φούρνου:
6 μελιτζάνες φλάσκες
200γρ. πλιγούρι
4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
170ml ελαιόλαδο
400γρ. χυμό ντομάτας φρέσκο ή από κονσέρβα
4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την μπεσαμέλ:
3 κουτ. σούπας βούτυρο
4 κουτ. σούπας αλεύρι
2 αβγά
400ml γάλα
150γρ. φέτα χονδροτριμμένη
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food styling: Τina Webb


Αφαιρείτε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε χοντρές φέτες. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε στο σουρωτήρι για τουλάχιστον μισή ώρα. Τις ξεπλένετε, τις σκουπίζετε και τις απλώνετε σε ένα ταψί φούρνου, αλείφοντάς τες με ελαιόλαδο. Τις ψήνετε στους 180οC για 20-30 λεπτά να μαλακώσουν καλά.
Ζεσταίνετε καλά το χυμό ντομάτας σε μια κατσαλπλα και ρίχνετε μέσα το πλιγούρι, ανακατεύοντας καλά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αποσύρετε από τη φωτιά. Όταν το πλιγούρι απορροφήσει το χυμό ντομάτας (σε 10-15 λεπτά περίπου), προσθέτετε τη λιαστή ντομάτα, 50ml από το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για την μπεσαμέλ: ζεσταίνετε το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και το σοτάρετε μέχρι να σκουρύνει λίγο. Ρίχνετε το γάλα ζεστό ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πήξει η μπεσαμέλ, την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη φέτα, ανακατεύετε και ρίχνετε τα αβγά ένα ένα, ανακατεύοντας γρήγορα για να μην ψηθούν.
Απλώνετε τις μισές φέτες μελιτζάνας σε ένα ταψί φούρνου ή σε φόρμα με σούστα, αδειάζετε από πάνω το πλιγούρι, το ισιώνετε με ένα πιρούνι και σκεπάζετε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Ρίχνετε από πάνω την μπεσαμέλ και τις σκεπάζετε.
Ψήνετε το μουσακά στους 180οC για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά του. Αφήνετε τo μουσακά να κρυώσει λίγο πριν τον κόψετε σε κομμάτια και τον σερβίρετε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα