Αμετακίνητος ο Σταθάκης για τη διαιτησία στις Σκουριές

Αμετακίνητος ο Σταθάκης για τη διαιτησία στις Σκουριές

Επέμεινε ότι το θέμα θα συζητηθεί στη διαιτησία που θα διαρκέσει τρεις μήνες - Σε ένα επικοινωνιακό ελιγμό ανακοίνωσε ότι σε μια-δύο ημέρες θα δοθεί η άδεια για την Ολυμπιάδα - Περιμένουμε άμεσα τις άδειες και για τα δύο έργα, το σχόλιο της Ελληνικός Χρυσός

Αμετακίνητος ο Σταθάκης για τη διαιτησία στις Σκουριές
Σε επικοινωνιακούς ελιγμούς όσον αφορά το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την Eldorado, η οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Ελλάδα προχώρησε ο Γιώργος Σταθάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τους μεταλλωρύχους που πολιορκούν από το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε ότι οι άδειες για την Ολυμπιάδα θα χορηγηθούν σήμερα-αύριο προσθέτοντας ότι «οι εξελίξεις γύρω από το θέμα της πορείας χειρισμού από την πλευρά της κυβέρνησης και καταλήξαμε σε αυτό που είχαμε προαναγγείλει», αμελώντας να διευκρινίσει ότι βασικό πρόβλημα δεν είναι με το συγκεκριμένο μεταλλείο αλλά με τις Σκουριές.

Συγκεκριμένα για το θέμα των Σκουριών ανακοίνωσε ότι τόσο γι' αυτό όσο και για το θέμα που υπάρχει σε εκκρεμότητα για την καθετοποίηση της μεταλλουργίας θα ξεκινήσει η διαδικασία της διαιτησίας.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας σήμερα συνεδριάζει την ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που είναι αρμόδιο για τη διαδικασία της διαιτησίας. Η διαδικασία, όπως είπε, θα είναι τρίμηνη και θα επιλύσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν από την εταιρεία σε σχέση με τη σύμβαση.     

«Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και καταλήξαμε σε ένα κοινό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούμε» κατέληξε ο κ. Σταθάκης.



Σε μια πρώτη αντίδραση η Ελληνικός Χρυσός σχολίασε ότι «είμαστε ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις του Υπουργού. Ωστόσο δεν έχουμε λάβει ακόμα τις άδειες στα χέρια μας. Αναμένουμε τις άδειες που εκκρεμούν τόσο για την Ολυμπιάδα όσο και για τις Σκουριές άμεσα».

Από την πλευρά τους ο εκπρόσωπος των μεταλλωρύχων σε δηλώσεις του τόνισε ότι όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας δεν τους καλύπτουν.

«Σήμερα μετά τη συνάντηση που είχαμε με τον υπουργό για τις δεσμεύσεις που πήρε πως σήμερα θα εκδοθούν οι τρεις άδειες και η αδειοδότηση για την Ολυμπιάδα θεωρούμε οτι δεν μας καλύπτει ακόμα ολο αυτό που έχει ανακοινωθεί και απο τη μεριά της εταιρείας. Εμείς παραμένουμε εδώ για να πάρουμε τις άδειες. Περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να εκδοθεί από το νομικό συμβούλιο η διαιτησία και εκεί περιμένουμε και τις αποφάσεις της εταιρείας στο τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους. Συνεχίζουμε τον αγωνα μας δεν έχουμε δικαιωθεί πλήρως» ανέφερε ο κ. Ζαφειρούδας. 


    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης