Σπίρτζης: Ανοικτό το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Σπίρτζης: Ανοικτό το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

«Υπάρχουν σε εξέλιξη πολλά θέματα - Όλα αυτά μας βάζουν σε εθνική εγρήγορση που απαιτεί έως και ευρύτατες συναινέσεις» είπε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών

Σπίρτζης: Ανοικτό το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών
Δεν απέκλεισε στο μέλλον την ανάγκη σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών. Ο κος Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ τόνισε ότι «προς το παρόν δεν χρειάζεται συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Αλλά ποτέ δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τις εξελίξεις που πιθανόν να υπάρξουν σε ένα ρευστό περιβάλλον ή στην Ευρώπη, ή στην ευρύτερη περιοχή».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι δεν είναι μόνο τα θέματα της οικονομίας, ή της διαπραγμάτευσης για το χρέος, αλλά υπάρχουν σε εξέλιξη πολλά θέματα. «Είναι ορατό τι γίνεται στην ανατολική περιοχή της Μεσογείου και στα Βαλκάνια, όλα αυτά μας βάζουν σε εθνική εγρήγορση που απαιτεί έως και ευρύτατες συναινέσεις», επεσήμανε, και πρόσθεσε ότι νομίζει πως σε μεγάλο βαθμό υπάρχουν κρίσιμα θέματα πέραν της οικονομίας. «Εύχομαι να δείξουν αντίστοιχη στάση σε σχέση με την εθνική στρατηγική που πρέπει να έχουμε για το χρέος, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι εδώ και καιρό ζούμε τις πολύ μεγάλες διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ του Σόιμπλε και του
Κλείσιμο
ΔΝΤ. Αυτή είναι μια σύγκρουση, -πρόσθεσε- μια γενικότερη διαφωνία στο πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του χρέους όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά γενικότερα για τις χώρες της νότιας Ευρώπης.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης