ΝΔ: «Επικοινωνιακοί» οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για το «σκληρό» 4ο Μνημόνιο

ΝΔ: «Επικοινωνιακοί» οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για το «σκληρό» 4ο Μνημόνιο

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε με επιφύλαξη την τηλεφωνική ενημέρωση από τον Αλέξη Τσίπρα», λένε από τη Συγγρού -  «Περίμενε το επίσημο ανακοινωθέν που αποδείχθηκε ότι δεν συνάδει με τη θριαμβολογία που προσπάθησε να καλλιεργήσει το Μαξίμου»

ΝΔ: «Επικοινωνιακοί» οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για το «σκληρό» 4ο Μνημόνιο
«Επικοινωνιακή διαχείριση» που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, βλέπουν στην αξιωματική αντιπολίτευση πίσω από τους πανηγυρικούς τόνους στους οποίους σκοπίμως κατέφυγε το Μέγαρο Μαξίμου, προτού καν γίνει γνωστό το επίσημο ανακοινωθέν του Eurogroup
.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κλείσιμο
δεν αιφνιδιάστηκε από το τηλεφώνημα που δέχθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά, «υποψιασμένος καθώς είναι πλέον για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται η κυβερνητική ηγεσία, άκουσε με επιφύλαξη όσα του είπε ο συνομιλητής του Αλέξης Τσίπρας», αποφεύγοντας, ωστόσο, να προβεί σε σχόλια προτού μελετήσει με το επιτελείο του το επίσημο ανακοινωθέν.

Η επιφυλακτικότητα του Μητσοτάκη «δικαιώθηκε πλήρως», όπως έλεγαν συνεργάτες του, καθώς από την ανάγνωση του ανακοινωθέντος οι επιτελείς της Συγγρού εξήγαν το συμπέρασμα ότι το περιεχόμενο του «δεν συνάδει με την κυβερνητική προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα θριαμβολογίας». Ενώ ανέφεραν ακόμη ότι και στο ζήτημα του χρέους  «η κυβέρνηση πέρασε κάτω από την πήχη των προσδοκιών που η ίδια είχε θέσει».

Γι΄ αυτό και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αργότερα από το γραφείο Τύπου της ΝΔ, η αξιωματική αντιπολίτευση κάθε άλλο παρά συμμερίστηκε τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς. Αντιθέτως επισημαινόταν ότι «η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το τέταρτο Μνημόνιο με νέα, επώδυνα και σκληρά μέτρα με τα οποία επιβαρύνει τον ελληνικό λαό εξαιτίας της παταγώδους αποτυχίας της».

Σύμφωνα με την «ανάγνωση» του ανακοινωθέντος από τα «γαλάζια» στελέχη, από το ανακοινωθέν προκύπτει ότι «όλους τους Έλληνες μας περιμένει, εκτός των άλλων, η αύξηση των έμμεσων φόρων με αλυσιδωτές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο, οι μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου και η  άμεση πώληση εξυπηρετούμενων και μη εξυπηρετούμενων δανείων, με προσωρινή εξαίρεση τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας».

«Θεσπίζεται, ταυτόχρονα, πρόσθετος προληπτικός μηχανισμός περικοπής μισθών και συντάξεων, εφόσον δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι», σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση. «Επίσης, η ρύθμιση του χρέους παραπέμπεται για το τέλος του προγράμματος, δηλαδή το 2018, ενώ κατηγορηματικά αποκλείεται κάθε σκέψη για κούρεμα του χρέους».

«Είναι τόσο σκληρά και ταυτόχρονα αναποτελεσματικά αυτά τα μέτρα, που όποιο ψέμα και αν χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση δεν την πιστεύει πλέον κανείς», είναι το συμπέρασμα των επιτελών της ΝΔ.

Οι ίδιοι εξηγούσαν ότι οι αποφάσεις για την αξιολόγηση και την εκταμίευση των επόμενων δόσεων θα ληφθούν στις 24 Μαΐου και αφού νωρίτερα νομοθετηθούν όλα τα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνουν ένα πακέτο σκληρών μέτρων ύψους 1,6 με 1,8 δισ. ευρώ με αύξηση εμμέσων φόρων και περαιτέρω περιορισμούς στη μισθολογική δαπάνη του δημοσίου, τη θέσπιση του μηχανισμού αυτόματων περικοπών δαπανών, την πώληση όλων των δανείων, με μια ελάχιστη εξαίρεση για τα μικρά στεγαστικά, καθώς και το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων που θα συνοδεύεται με ρυθμίσεις για επιτάχυνση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης