Ο ξεσηκωμός στην κοινωνία και το twitter που οδήγησε στην έξοδο- ρεκόρ του Δ. Καμμένου

Ο ξεσηκωμός στην κοινωνία και το twitter που οδήγησε στην έξοδο- ρεκόρ του Δ. Καμμένου

Κατριβάνου: Ντροπή, να αποπεμφθεί ο Καμμένος - Παπαδημούλης: Δεν είμαι ευτυχής για την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ρατσιστικές απόψεις - Κούλογλου: Το πιο σύντομο ανέκδοτο, να γίνει ο πιο σύντομος υπουργός - Ο λογαριασμός του στο Twitter ήταν γεμάτος από ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια, μέχρι «τιτιβίσματα» κατά των Εβραίων και σκληρές επιθέσεις κατά του «εγκληματία» Τσίπρα

Ο ξεσηκωμός στην κοινωνία και το twitter που οδήγησε στην έξοδο- ρεκόρ του Δ. Καμμένου
Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να τοποθετήσει στη θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τον Δημήτρη Καμμένο έχει ξεσηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων στο Διαδίκτυο -και όχι μόνο- με τους χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να «υπενθυμίζουν» με αναρτήσεις τους τις θέσεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει ο νέος υφυπουργός και να διερωτώνται πώς ο πρωθυπουργός αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στη νέα κυβέρνησή του.

Από ομοφοβικά σχόλια και ρατσιστικά σχόλια, μέχρι «τιτιβίσματα» κατά των Εβραίων και σκληρές επιθέσεις κατά του  «εγκληματία» Αλέξη Τσίπρα.

Όλα τα έγραφε ο Δημήτρης Καμμένος ή αλλιώς «PortaPorta» στο Τwitter. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, οι χρήστες του Διαδικτύου «αναζητούν» τον υφυπουργό στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης μα δεν μπορούν να τον βρουν, ίσως επειδή έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αποφάσισε να τον «κλείσει» -τουλάχιστον προσωρινά.

Όμως, τα «τιτιβίσματά» του υπάρχουν ακόμη στο Διαδίκτυο και η υπουργοποίησή του τα «έφερε» πάλι στο προσκήνιο.
Κλείσιμο

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται ένα από τον Δεκέμβριο του 2013, όταν και αποκαλούσε  τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «εγκληματία». Συγκεκριμένα σχολίαζε: «Ο Τσίπρας είναι χειρότερος από τον ΓΑΠ. Είναι εγκληματίας. Παρακολουθεί, γνωρίζει 3 χρόνια τι και πώς μας καταστρέφουν και πάει υποψήφιος εκει …».

Επίσης, σε πολλές από τις αναρτήσεις και τα σχόλιά του εξέφραζε τον αποτροπιασμό του για τους ομοφυλόφιλους τους οποίους χαρακτήριζε συχνά με χυδαίες εκφράσεις. Μάλιστα,σε ένα tweet από τις 17 Ιουνίου 2014 εγκαλούσε την Χρυσή Αυγή γιατί δεν παρενέβη «δυναμικά στα ξεφτιλισμένα γκέι παρέιντ μπροστά από την Βουλή»!

Η «συγγνώμη» του Καμμένου

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν την Τετάρτη οδήγησαν τελικά τον Δημήτρη Καμμένο να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ζητά «συγγνώμη» αποκηρύσσει τις αναρτήσεις του, δηλώνοντας ότι «η πλειονότητα αυτών αποτελεί προϊόν διαστρέβλωσης της αλήθειας και έχουν επιμελώς παραχαραχθεί από τις γνωστές μονταζιέρες»!

Μάλιστα, καταγγέλλει ρητά τον ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό και ζητά «προσωπικά συγγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά».

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπό μου, θέλω να σας δηλώσω κατηγορηματικά ότι όλοι οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα είχαν ως διαχειριστές, συνεργάτες σε αριθμό άνω των δεκαπέντε.

Όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα κάτω από τους κωδικούς μου, για πολλές από αυτές δεν φέρω καμία προσωπική ευθύνη και σας ενημερώνω ότι οι λογαριασμοί μου έχουν παραβιαστεί πάνω από τέσσερεις φορές. Για του λόγου του αληθές, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς.

Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις συνεργατών οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα ζητώ και προσωπικά συγγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι οι ευθύνες που έχω αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο εξαιρετικά σημαντικό και στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δεν περισσεύει κανένας Έλληνας πολίτης».

Τα επίμαχα «τιτιβίσματα»












Πολλοί ήταν οι χρήστες του Twitter που έψαχναν σήμερα τον PortaPorta



Παπαδημούλης: Δεν είμαι ευτυχής για την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ρατσιστικές απόψεις

Άλλη μια ηχηρή αντίδραση, αυτή τη φορά από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, εκφράστηκε μέσω των social media για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου.

«Στηρίζω απολύτως την Κυβέρνηση Τσίπρα.Δεν είμαι όμως καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες κ ρατσιστιστικές απόψεις» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Παπαδημούλης «φωτογραφίζοντας» την επιλογή του βουλευτή των ΑΝΕΛ, οι αναρτήσεις του οποίου στα social media στο παρελθόν είχαν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις..



Ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και το τι περιμένουν οι πολίτες από αυτήν επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο είναι «λιγότερα λόγια, περισσότερα έργα».




Κατριβάνου: Ντροπή η υπουργοποίηση Καμμένου
Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου.

Συγκεκριμένα, η κυρία Κατριβάνου τόνισε: «Αισθάνομαι βαθιά ντροπή και λύπη που σε μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος κάνει συστηματικά άθλια ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια στο twitter του. Το περιεχόμενο και το ήθος τους ταιριάζουν μόνο σε ακροδεξιό, και προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο αυτούς στους οποίους στοχεύει, αλλά κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο. Η αποπομπή του από την κυβέρνηση είναι αναγκαία και επείγουσα».


Κούλογλου: Το πιο σύντομο ανέκδοτο, να γίνει ο πιο σύντομος υπουργός 
Επίσης, η υπουργοποίηση Καμμένου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημοσιογράφου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου.

Ειδικότερα, έγραψε στο Twitter: «Ο Δημήτρης Καμμένος σε κυβέρνηση αριστεράς: το πιο σύντομο ανέκδοτο να γίνει ο πιο σύντομος υπουργός».


ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση, με το διορισμό του Δ. Καμμένου, νομιμοποιεί το ρατσισμό
«O διορισμός του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Δημήτρη Καμμένου στην Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι ο κ. Τσίπρας με τις επιλογές του παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Αριστεράς και της Δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Η κυβέρνηση, αντί να ξεμπερδέψει με το παλιό, νομιμοποιεί το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό», τονίζει.


ΔΗΜΑΡ: Επιβάλλεται η άμεση αποπομπή του
Θέση στο επίμαχο ζήτημα πήρε και η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

H τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου στη θέση υφυπουργού της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια ξεκάθαρη προσβολή προς την κοινωνία, μετά την «ένδοξη καριέρα» του νέου υπουργού στα social media. Μια «καριέρα» γεμάτη με ρατσιστικά, ομοφοβικά και αντισημιτικά μηνύματα. Το ήθος και οι αρχές της Αριστεράς δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιες πρακτικές.  Προκαλεί θλίψη και ντροπή η συμπόρευση  της αριστερής κυβέρνησης με το ακροδεξιό φρόνημα του κ. Καμμένου. Επιβάλλεται η άμεση αποπομπή του. 

Οικολόγοι Πράσινοι: Απορία και θλίψη
Η θεματική ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Οικολόγων Πράσινων σχολίασε σε ανακοίνωσή της:

Απορία και θλίψη προκαλεί η υπουργοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου,  ο οποίος έχει εκφράσει κατά το παρελθόν αντισημιτικές, ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις, έχει καταφερθεί με υβριστικούς χαρακτηρισμούς δημόσια πολλάκις ενάντια στον ίδιο τον πρωθυπουργό , έχει εγκαλέσει τη ΧΑ για "πλημμελή" άσκηση των καθηκόντων της σε ό,τι αφορά στις παρεμβάσεις της στο δημόσιο βίο.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε μεγάλο πολιτικό ατόπημα τη συγκεκριμένη ανακόλουθη επιλογή που όχι μόνο προσβάλει χρόνιους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατική παράδοση ανθρώπων μέσα στον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο αλλοιώνει το δημοκρατικό στίγμα ενός πολιτικού χώρου (και των συνεργαζόμενων με το κυβερνών κόμμα Οικολόγων Πράσινων) που είχε πάντα πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά εντέλει νομιμοποιεί και κατακυρώνει τη ρητορική μίσους στον δημόσιο λόγο.

Ζητάμε από τον πρωθυπουργό να ακυρώσει , έστω και την ύστατη στιγμή, την επιλογή του συγκεκριμένου ατόμου για τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών και Δικτύων, Το οφείλει στη δημοκρατία, το οφείλει στα κινήματα και στους κοινωνικούς αγώνες.

Η πλειοψηφία των πολιτών που έδωσε ξανά την ψήφο εμπιστοσύνης της στο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί εκπτώσεις σε βασικά ζητήματα της αριστεράς, που δεν άπτονται του Μνημονίου, λόγω συνεργασίας με ΑΝΕΛ. Οι γραμμές αυτές, που αφορούν μια ουσιαστική μάχη στο εσωτερικό της χώρας, πρέπει να ξεκαθαριστούν από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης.

Πώς είχε σχολιάσει το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο την ανάρτηση Καμμένου για το Άουσβιτς
Η ανάρτηση του κ. Καμμένου τον περασμένο Ιούνιο στο Facebook με την αλλοίωση της φωτογραφίας των στρατοπέδων συγκέντρωσης στο Αουσβιτς είχε προκαλέσει σφοδρότατες δημόσιες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και από δεκάδες φορείς, που εκθέτουν όσους σήμερα υποστηρίζουν ότι δεν γνώριζαν τις απόψεις του νέου υφυπουργού.

Στις 24 Ιουνίου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος είχε εκδώσει ανακοίνωση, που ανέφερε:

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του Ελληνικού Εβραϊσμού από την επαίσχυντη ανάρτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛΛ Δημήτρη Καμμένου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που ευτελίζει με τον πλέον χυδαίο τρόπο τη γνωστή επιγραφή  στην πύλη του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς που «υποδέχθηκε» 1.500.000 Εβραίους που βασανίσθηκαν και θανατώθηκαν από τους Ναζί στους θαλάμους αερίων.

Καλούμε την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τους εκπροσώπους όλων των δημοκρατικών κομμάτων να αποδοκιμάσουν τον κακόβουλο ευτελισμό του Ολοκαυτώματος 6.000.000 Εβραίων και των άλλων θυμάτων αυτής της βαρβαρότητας, που υποβαθμίζει ταυτόχρονα τον αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας.

Δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς, διότι -εάν ως κοινωνία επιτρέψουμε την αλλοίωση της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος- θα είναι σαν να ανοίγουμε ξανά την πύλη του Άουσβιτς για να τελεσθούν νέα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


Το Twitter «τρολάρει» τον Δημήτρη Καμμένο: Έφαγε πόρτα ο Πόρτα Πόρτα;
Σάλος έχει ξεσπάσει (και) στο Twitter, όπως ήταν αναμενόμενο, με την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου, στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο άλλοτε βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όταν ακόμη έκανε αντιπολιτεύση και δεν συγκυβερνούσε με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε... τιτιβίσει ουκ ολίγες φορές, με το περιεχόμενο των αναρτήσεών του να χαρακτηρίζεται από ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια.

«Πάρτι» έχουν στήσει οι χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, που με τα καυστικά τους σχόλια έκαναν το hashtag #PortaPorta πρώτο trend. Να σημειωθεί πως το @PortaPorta ήταν το ψευδώνυμου του εδώ και λίγες ώρες υπουργού Δημήτρη Καμμένου.

«Έφαγε πόρτα ο Πόρτα Πόρτα;», «Νομίζω ο Τσίπρας δεν ήξερε τπτ για τον #PortaPorta γιατί διαπραγματευόταν σκληρά για 17 ώρες», «Αυτός ο χάκερ άλλη δουλειά δεν έκανε εδώ και χρόνια, έγραφε όλα τα τουί του #PortaPorta», «Ο Λεβατόβσκι 5 γκολ σε 9 λεπτά και ο #PortaPorta υπουργός για 9 ώρες» μερικά από τα πιο πετυχημένα tweet.

Δείτε τι έγραψαν οι χρήστες εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης