Ζωή σε Παυλόπουλο: Αποτελέσατε πυξίδα δημοκρατικής εγρήγορσης το 2008

Ζωή σε Παυλόπουλο: Αποτελέσατε πυξίδα δημοκρατικής εγρήγορσης το 2008

Του είπε επίσης να μην διστάσει να ενεργοποιήσει «αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες δημοψηφίσματος ή να αναπέμψει αντισυνταγματικά νομοθετήματα» καθώς και να «συμμετέχει θεσμικά στη διεκδίκηση για την αποτίναξη του μνημονιακού ζυγού»

Ζωή σε Παυλόπουλο: Αποτελέσατε πυξίδα δημοκρατικής εγρήγορσης το 2008
Δημοψήφισμα, «αποτίναξη» του μνημονιακού ζυγού και απαραίτητα «όχι» εντός και εκτός Ελλάδας ζήτησε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σχετικής ψηφοφορίας, το κοινοβουλευτικό προεδρείο πήγε στο ιδιωτικό γραφείο του κ. Παυλόπουλου προκειμένου να του αναγγείλουν το αποτέλεσμα.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου απαρίθμησε τις θεσμικές, δημοκρατικές και ηθικές υποχρεώσεις του νέου Προέδρου ενώ παράλληλα τον «αποθέωσε» για την στάση του ως υπουργός Εσωτερικών το 2008 όταν η Αθήνα καιγόταν μετά την στυγνή δολοφονία του 16ρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Κλείσιμο




«Αντλώ την πεποίθησή μου αυτή, όχι μόνον από την εκτίμηση στο πρόσωπό σας και στην ακαδημαϊκή, επιστημονική και κοινωνική σας διαδρομή, αλλά και από μία κορυφαία στιγμή στην πολιτική σας πορεία όταν δοκιμάστηκε η Δημοκρατία: το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη του 2008, όταν δολοφονήθηκε από αστυνομικούς ο 15χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και ενεργοποιήθηκαν μιντιακοί, κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί για τη συγκάλυψη της δολοφονίας, ήσασταν εκείνος που με αποφασιστικότητα και με αίσθημα δημοκρατικού καθήκοντος σταμάτησε τα σκοτεινά γρανάζια» είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει «Αποτελέσατε πυξίδα δημοκρατικής εγρήγορσης για τους πολίτες. Στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, και σε αυτές που έρχονται, σας εύχομαι και προσδοκώ τα ίδια δημοκρατικά αντανακλαστικά που ενεργοποιήθηκαν και ενέπνευσαν τη στάση σας εκείνη τη νύχτα της 6ης Δεκέμβρη του 2008, να ενεργοποιούνται πάντοτε προς υπεράσπιση του πολιτεύματος, της κοινωνίας, των αδυνάμων, των θυμάτων, της δημοκρατίας» . Σας εύχομαι ολόθερμα καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα». Εκτός αυτού η Πρόεδρος της Βουλής τον κάλεσε να μην επιφυλάξει στο κοινοβούλιο «αιφνιδιασμούς αποστέρησης του δημοκρατικού του ρόλου» αναφερόμενη προφανώς σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς επίσης να έχει το σθένος «να πείτε «όχι» στο εξωτερικό και στο εσωτερικό όταν και όπου χρειασθεί». Επισήμανε μάλιστα πως εάν χρειαστεί να μην διστάσει «να ενεργοποιήσετε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες δημοψηφίσματος ή να αναπέμψετε αντισυνταγματικά νομοθετήματα» καθώς επίσης και να συμμετέχει θεσμικά στη διεκδίκηση «για την αποτίναξη του μνημονιακού ζυγού, αλλά και στην κορυφαία διεκδίκηση καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων».

Π. Παυλόπουλος: «Να υπερασπιστούμε τις θυσίες του λαού μας»

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η τιμή που του επιφύλαξαν οι βουλευτές να τον εκλέξουν Πρόεδρο αποτελεί για τον ίδιο χρέος.



Αναφορικά με την αποτίναξη του μνημονιακού ζυγού απάντησε ότι αποτελεί «ανάγκη να υπερασπιστούμε τις θυσίες του λαού μας και να βγούμε το γρηγορότερο δυνατόν από αυτόν τον εφιάλτη τον οποίο ζούμε τα τελευταία χρόνια. Έναν εφιάλτη ο οποίος έχει θίξει τις αξίες τις βασικές στις οποίες στηριζόμαστε ως έθνος και ως λαός και τις οποίες καθορίζει το Σύνταγμα και είναι η αξία του ανθρώπου και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του». Υποστήριξε ότι τον συγκεκριμένο αγώνα « δεν είμαστε μόνοι μας. Τον δίνουμε με όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, γιατί οι ίδιες ακριβώς αγωνίες υπάρχουν παντού». Ξεκαθάρισε τέλος πως «όπως σε όλη τη διαδρομή της ζωής μου δεν έκανα εκπτώσεις, ούτε ταξίδεψα με σημαία ευκαιρίας, θα πράξω το ίδιο μέχρι την τελευταία ημέρα που θα βρίσκομαι σ΄ αυτό το αξίωμα. Όπως είπα και πάλι δεν είναι δικαίωμα, είναι χρέος


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης