Αποδοκιμάζει η Κύπρος τις δηλώσεις του απεσταλμένου του ΟΗΕ

Αποδοκιμάζει η Κύπρος τις δηλώσεις του απεσταλμένου του ΟΗΕ

Σχολιάζοντας συνέντευξη του κ. Άιντε, στην οποία ανέφερε ότι το θέμα των υδρογονανθράκων έχει συνδεθεί με το Κυπριακό, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να εργασθεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο προς την κατεύθυνση της Τουρκίας προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση των διαπραγματεύσεων

Αποδοκιμάζει η Κύπρος τις δηλώσεις του απεσταλμένου του ΟΗΕ
Η κυπριακή κυβέρνηση αποδοκίμασε δηλώσεις του ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, με τις οποίες συνέδεσε το θέμα των υδρογονανθράκων με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και τον κάλεσε να στραφεί προς την Άγκυρα προκειμένου να αρχίσουν εκ νέου οι συνομιλίες.

Σχολιάζοντας συνέντευξη του κ. Άιντε, στην οποία ανέφερε ότι το θέμα των υδρογονανθράκων έχει συνδεθεί με το Κυπριακό, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να εργασθεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο προς την κατεύθυνση της Τουρκίας προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Ο εκπρόσωπος αποδοκίμασε τη δήλωση του κ. Άιντε, λέγοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν εξουσία να απαιτήσουν ένταξη του θέματος των υδρογονανθράκων στις συνομιλίες.

Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα είχε δηλώσει, σε συνέντευξή του σε αγγλόφωνη εφημερίδα ότι «η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην Κύπρο έχει συνδεθεί με τις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού και δεν μπορεί να αποσυνδεθεί». Πρόσθεσε πως αυτό αποτελεί «ένα πολύ δυνατό επιχείρημα για να ενισχυθούν οι προσπάθειες για επίτευξη λύσης». 

Κλείσιμο
Ο κ. Άιντε απέρριψε την άποψη ότι οι δύο πλευρές υπαναχώρησαν από συμφωνίες, που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του Αλεξάντερ Ντάουνερ, λέγοντας πως η πρόκληση τώρα «είναι να μετακινήσουμε την προσοχή από το παρόν στο μέλλον».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης