Εκτός πολυνομοσχεδίου το πολιτικό χρήμα και οι χρήσεις αιγιαλού

Εκτός πολυνομοσχεδίου το πολιτικό χρήμα και οι χρήσεις αιγιαλού

Θα κατατεθεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα - Την εβδομάδα 4-8 Αυγούστου η συζήτηση και ψήφισή του

Εκτός πολυνομοσχεδίου το πολιτικό χρήμα και οι χρήσεις αιγιαλού
Εκτός πολυνομοσχεδίου μένουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διατάξεις που αφορούν το νέο τρόπο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, αλλά και οι επίμαχες διατάξεις για τη χρήση των αιγιαλών.

Το σχέδιο νόμου, που θα περιλαμβάνει τις τελευταίες εκκρεμότητες από τα συνολικά 12 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δόσεων του καλοκαιρού, αναμένεται να κατατεθεί αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα και πιθανότατα θα ακολουθήσει την κανονική διαδικασία, που σημαίνει ότι η συζήτηση και η ψήφιση από το Β' Τμήμα Διακοπής θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα 4-8 Αυγούστου.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η ψήφιση των διατάξεων που αφορούν στο πολιτικό χρήμα αναβάλλονται για τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς απαιτούν Ολομέλεια και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν να συζητηθούν σε Θερινό Τμήμα.

Αναφορικά με τους αιγιαλούς, φαίνεται να υιοθετείται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην διαταραχθεί η κυβερνητική συνοχή. Υπό αυτά τα δεδομένα, το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει μόνο τη χάραξη των αιγιαλών και όχι τις δυνατότητες χρήσεις γης.

Να σημειωθεί ότι ήδη ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, επισήμανε πως η περιβαλλοντική προστασία των ελληνικών ακτών δεν απαιτεί κανένα ειδικό νομοσχέδιο για αιγιαλό και παραλία, παρά μόνο συγκεκριμένες, απλές ρυθμίσεις θεσμικής και νομικής θωράκισης της χάραξής του και αξιόπιστης αποτύπωσής του σε χάρτες και διαγράμματα.
Κλείσιμο

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης