Σε πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ προχώρησε η κυβέρνηση

Σε πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ προχώρησε η κυβέρνηση

Από ώρα σε ώρα τα ατομικά φύλλα στους απεργούς - «Η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος - Δείτε το ΦΕΚ της επίταξης

Σε πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ προχώρησε η κυβέρνηση
Σε πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ προχωρά η κυβέρνηση μετά την άρνηση των συνδικαλιστικών σωματείων να συμμορφωθούν με την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική.

Με χθεσινή απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραμένει ανοικτό Σάββατο και Κυριακή το Εθνικό Τυπογραφείο προκειμένου να δημοσιεύσει τις κυβερνητικές αποφάσεις. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης αναμένονται από τη μία οι αντιδράσεις των συνδικαλιστικών σωματείων και αφετέρου η διαδικασία της επίδοσης των ατομικών φύλλων πορείας προς τους εργαζομένους. Παράλληλα είναι σε ετοιμότητα εισαγγελείς και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν καταλήψεις ή άλλες δυναμικές μορφές κινητοποιήσεων. 

Κλείσιμο


Η απόφαση της πολιτικής κινητοποίησης και της επίταξης των υπηρεσιών ανακοινώθηκε από την κυβερνητική εκπρόσωπο κ. Σοφία Βούλτεψη: «Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.

Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.

Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει».

Βούλτεψη: Έχει εξαντληθεί ο διάλογος

«Έχει εξαντληθεί ο διάλογος, πρέπει να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις», είπε σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι η Σοφία Βούλτεψη. Η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγόρησε τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ ότι εντάχθηκαν στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ και κινούνται από πολιτικές σκοπιμότητες. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί», συνέχισε και έκανε επίθεση στις συντεχνίες ενώ υποστήριξε ότι οι απεργοί είναι μειοψηφία. «Ενα 35% απεργεί, εξαντλήσαμε το διάλογο», υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος επισημαίνοντας: «Τι δουλειά έχει ένας συνδικαλιστής να αποφασίσει την πολιτική που θα ακολουθήσει μια εταιρεία;». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης