Κέρι: Δύσκολες αλλά απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Κέρι: Δύσκολες αλλά απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

O αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που κάνει - Στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Κέρι: Δύσκολες αλλά απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα
Σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε την Πέμπτη το βράδυ, λίγο μετά τις 20:15 (ώρα Ελλάδας) η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι.

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κ. Τζέιν Ψάκι χαρακτήρισε τη συνάντησή τους «παραγωγική» και πρόσθεσε πως «επαναβεβαίωσε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις».

Η κ. Ψάκι πρόσθεσε πως ο κ. Κέρι «αναγνώρισε τις δύσκολες αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες υλοποιεί η Ελλάδα», ενώ ανέφερε πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ «συζήτησε τρόπους προώθησης της αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τη σημασία να έχει η Ουάσιγκτον έναν ισχυρό σύμμαχο του ΝΑΤΟ στην περιοχή».

Κλείσιμο
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συμπλήρωσε πως «οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης σχετικά με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένων της συνεργασίας στο πεδίο της άμυνας, των προσπαθειών καταπολέμησης της τρομοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο και της περιφερειακής συνεργασίας».

Στη διάρκειας μισής ώρας συνάντηση,  οι δύο άνδρες συζήτησαν και τη γενικότερη κατάσταση στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, δεδομένης της κατάστασης στη Συρία και την Αίγυπτο. Επί τάπητος τέθηκε και το θέμα της Κύπρου.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής παρέθεσε γεύμα εργασίας στον πρωθυπουργό, ενώ στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκαν σημαντικά θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας κάνουν λόγο για αναβάθμιση, από την πλευρά των ΗΠΑ, της επίσκεψης της πρωθυπουργού, με αφορμή τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, πριν από το τετ-α-τετ με τον Ομπάμα, και τη σύνθεση της αμερικανικής αντιπροσωπείας κατά τη συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο στο Οβάλ Γραφείο.

Η ελληνική αποστολή προσδοκά σε ένα δυνατό μήνυμα πολιτικής στήριξης από τον Πρόεδρο Ομπάμα στις προσπάθειες της κυβέρνησης που να λειτουργήσει ως ισχυρό σήμα αφενός προς την Ευρώπη για την αλλαγή της πολιτικής της μονόπλευρης λιτότητας και αφετέρου για την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος από διεθνή κεφάλαια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης