Τσίπρας: «Ο Σαμαράς είναι κομματάρχης του Σόιμπλε»

Τσίπρας: «Ο Σαμαράς είναι κομματάρχης του Σόιμπλε»

Χαρακτήρισε «ψευτοδωράκι» την μείωση του ΦΠΑ εστίασης και έκανε λόγο για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας

Τσίπρας: «Ο Σαμαράς είναι κομματάρχης του Σόιμπλε»
Κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τα προωθούμενα μέτρα του πολυνομοσχεδίου αλλά και για την συνολική μνημονιακή πολιτική. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και χαρακτήρισε τον κ. Αντώνη Σαμαρά «κομματάρχη» του υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε.  

Επιπροσθέτως, χαρακτήρισε «ψευτοδωράκι» την μείωση του ΦΠΑ εστίασης κατά 10 μονάδες που αποδεικνύει ότι «ο πρωθυπουργός δεν ήταν σε θέση να το υλοποιήσει αν δεν του το επέτρεπαν οι δανειστές. Ο έλληνας πρωθυπουργός έχει λιγότερες  αρμοδιότητες από εκείνες που έχει ο δήμαρχος του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας ο οποίος μπορεί μόνος του να μειώνει το ΦΠΑ στην εστίαση». Αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε λέγοντας «εκλογές έχει και κάνει προεκλογική εκστρατεία και ο Σαμαράς ως κομματάρχης του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας ετοιμάζει τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις στην επαρχία.

Απάντηση επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας λέγοντας ότι όσα υπερασπίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να τα εφαρμόσει η Κύπρος με δραματικά αποτελέσματα ενώ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει εάν προτίθεται να καταργήσει ή να επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο.

Κλείσιμο
Από την άλλη ο κ. Τσίπρας « Δεν υπάρχει μονόδρομος στην ζωή ειδικά όταν του το επιβάλλουν οι ισχυροί που θέλουν τη λεηλασία εθνικής περιουσίας… Απαντάμε στους δανειστές ότι το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε είναι το χρέος να επιβιώσει ο ελληνικός λαός και όχι αυτό σε ομόλογα και δανειστές. Ο κόμπος είναι τόσο μεγάλος που δεν λύνεται. Θα πω ότι χωρίς πολιτική λύση δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση χρέους. Αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα όχι ως ελληνικό και διεκδικούμε ευρωπαϊκή λύση όχι όμως με «ναι σε όλα»».

Πιο αναλυτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο «παράλογο» που εκδικείται τον λαό και την κοινωνία «Πρόκειται για ιδεοληψία και μίσος αυτών των ανθρώπων που φτιάχνουν τα πρόγραμμα καθώς την μια παραδέχονται το λάθος και από την άλλη βάζουν πιο βαθιά το μαχαίρι. Ιδεοληψία και μίσος. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τις ανθρωποθυσίες. Σπεύσατε να τις δικαιολογήσετε για να διατηρήσετε την εξουσία και τις καρέκλες σας. Το μόνο λογικό επιχείρημα που λέτε είναι ότι τα κάνετε όλα αυτά για να πάρετε μια δόση της δόσης. Άντε και την πήρατε… Μετά τι; Τι θα γίνει μετά; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα».

Σημείωσε ότι «ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό. Βγήκε ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξη του και ως Πόντιος Πιλάτος έθεσε δίλημμα «τι θέλετε νοσηλευτές ή σχολικούς φύλακες» από πού προκύπτει αυτό το ερώτημα σε ποια χώρα; Βάλτε από την μια μεριά νοσηλευτές καθηγητές καθαρίστριες και από την άλλη βουλευτές με παχυλούς μισθούς και μίζες από Ζίμενς που έρχονται και αθωώνουν όλους όσους έχουν εμπλακεί στο κουκούλωμα ενός μεγαλύτερου σκανδάλου της Λίστας Λαγκάρντ» και πρόσθεσε «Τις συγγένειες σας με την Χ.Α. τις γνωρίζουμε και το φλερτ με την ακροδεξιά. Εσείς οδηγείται τον λαό σε εκφασισμό με μέτρα και διλήμματα που εκχυδαΐζουν την πολιτική ζωή και καθιστούν την πολιτική έρμαιο των αποφάσεων 3ων κέντρων εξουσίας που βρίσκονται έξω από το κοινοβούλιο».

Παράλληλα απευθύνθηκε προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης που ετοιμάζονται να υπερψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο λέγοντας «αν είστε υπεύθυνοι να βρείτε το θάρρος όσοι πείτε ναι σε όλα να απευθυνθείτε σε αυτούς τους ανθρώπους και να τους πείτε: ότι τους απολύετε για να σώσετε την χώρα γιατί αυτοί φταίνε  όχι εσείς για την κατάντια της χώρας»  και πρόσθεσε «Συζητάμε το αύριο της πατρίδας που πορεύεται με αβεβαιότητα και την σκιάζει η διαρκείς φοβέρα των μνημονίων… Πως το κοινοβούλιο μετατρέπει σε εθνικές αποφάσεις τις εντολές εξωθεσμικών κέντρων. Εκχωρείτε την κυριαρχία στην τρόικα που μεταχειρίζεται την χώρα με λογική οφ σορ… Ας αναρωτηθούμε: έχει καμία σχέση αυτό με την Δημοκρατία και την Λαϊκή Κυριαρχία, με την έννοια της μεταρρύθμιση;… πιστεύετε ότι ψηφίζοντας κάτι μαύρο θα βγει λευκό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης