Guardian: Η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι deja vu

Guardian: Η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι deja vu

Θέμα χρόνου να ενταθεί η κρίση αναφέρει η βρετανική εφημερίδα - Τι γράφει για Χρυσοχοϊδη - Γεωργιάδη

Guardian: Η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι deja vu
Πολιτικό déjà vu βλέπει ο βρετανικός Guardian, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και τα νέα πρόσωπα που αποτελούν πλέον τη δικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

«Η ανακύκλωση πολιτικών από τη συντηρητική ΝΔ και Σοσιαλιστικό Κόμμα, αντιμετωπίζεται με δυσπιστία και χλευασμό. Πολλοί αναρωτιούνται αν πολιτικοί που ήδη έχουν ήδη ελεγχθεί και δοκιμαστεί εμφανίζοντας σημαντική απροθυμία για μεταρρυθμίσεις μπορούν να κάνουν την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζοντας ότι είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να πιστέψουν το επιχείρημα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης.

Αντίθετα, πολλοί είναι αυτοί, σύμφωνα με τον Guardian που θεωρούν ότι είναι απλά θέμα χρόνου να ενταθεί η κρίση, όταν το Φθινόπωρο η δικομματική κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε νέα μέτρα για να αποφύγει την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος.

Η κριτική της βρετανικής εφημερίδας επικεντρώνεται και σε δύο πρόσωπα: Τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη. «Ο Χρυσοχοΐδης ο οποίος ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης, προκάλεσε αντιδράσεις πέρυσι όταν παραδέχθηκε ότι δεν είχε διαβάσει το πρώτο Μνημόνιο με τους ιδιαίτερα επαχθείς όρους που συμφώνησε η Αθήνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ», ενώ για τον κ. Γεωργιάδη αναφέρει:

«Η τοποθέτηση του Αδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας -μια από τις πιο ''ευαίσθητες'' θέσεις, έχει προκαλέσει τις ίδιες αντιδράσεις. Ο Γεωργιάδης, ο οποίος είναι ένας συντηρητικός εξτρεμιστής ασχολείται περισσότερο με την εκπομπή που παρουσιάζει στην οποία εξυμνεί την ένδοξη εποχή της Αρχαίας Ελλάδας».

«Και οι δύο είναι ενδεικτικές περιπτώσεις μιας συμφωνίας καταμερισμού της εξουσίας, η οποία θυμίζει περισσότερο κίνηση ισορροπίας. Για πρώτη φορά από τότε που η Ελλάδα μπήκε στη χειρότερη οικονομική κρίση που έχει περάσει ποτέ στην ιστορία, υπάρχει μια ισχυρή αίσθηση ότι η χώρα είναι στα χέρια μιας κυβέρνησης η οποία απλά αγοράζει χρόνο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης