Gnositexnia.com: Μάθηση και παιχνίδι μέσω του υπολογιστή

Gnositexnia.com: Μάθηση και παιχνίδι μέσω του υπολογιστή

Πρόκειται για τη μόνη διαδικτυακή εκπαιδευτική πύλη που είναι αναγνωρισμένη από το υπ. Παιδείας

Gnositexnia.com: Μάθηση και παιχνίδι μέσω του υπολογιστή
Αγαπημένη συνήθεια των μαθητών όλων των βαθμίδων είναι η μελέτη μέσω του υπολογιστή , ενώ τα χρώματα, τα έντονα σχέδια σε συνδυασμό με τη νέα τεχνολογία κάνουν ακόμα και τα μικρότερα παιδιά, προσχολικής ηλικίας να αξιοποιούν τις δυνατότητες του ίντερνετ.

Ενας πολύτιμος σύμβουλος για παιδιά από 3 έως και 18 ετών βρίσκεται ήδη στο διαδίκτυο και φιλοδοξεί να «λύσει τα χέρια» των γονέων που θέλουν να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση των παιδιών τους αλλά και των μεγαλύτερων μαθητών που μελετούν με τον υπολογιστή μαθαίνοντας ευκολότερα και μέσα από το παιχνίδι. Η διαδικτυακή πύλη gnositexnia.com η μόνη αναγνωρισμένη από το υπουργείο Παιδείας καθοδηγεί τους μαθητές όλων των βαθμίδων στον μαγικό κόσμο της γνώσης.

Κλείσιμο
Η προσέγγιση γίνεται μέσα από τις διαδραστικές δραστηριότητες και το παιδί έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει το μάθημα της ημέρας, να εξασκηθεί με παιγνιώδη τρόπο. Παραδείγματα διαδραστικών δραστηριοτήτων έχει τη δυνατότητα ο επισκέπτης της Γνωσιτεχνίας να παίξει εντελώς δωρεάν στο «παίζω και μαθαίνω».

Μέσα από ένα μαγευτικό κόσμο με έντονα χρώματα, κίνηση που ζωντανεύει μέσα από τους ήχους. Καθοδηγεί τους μαθητές όλων των βαθμίδων βήμα με βήμα για να ανακαλύψουν τη γνώση ή να την οικοδομήσουν στις δικές τους εμπειρίες. Όλες οι διαδραστικές δραστηριότητες είναι βασισμένες στα σχολικά εγχειρίδια. Κάθε μάθημα του σχολικού βιβλίου αντιστοιχεί και σε μια διαδραστική δραστηριότητα.

Στην κατηγορία «διαδραστικές δραστηριότητες» θα υπάρχουν ανάλογα με το μάθημα (π.χ. φυσικές επιστήμες, περιβαλλοντική εκπαίδευση) μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που θα συνοδεύονται με φύλλα εργασίας. Τα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ σκοπό έχουν να προβληματίσουν τους μαθητές και να τους οδηγήσουν στη γνώση. Τα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ είναι βασισμένα στα αναλυτικά μας προγράμματα και κατ’ επέκταση στην σχολική ύλη.

Τα φύλλα εργασίας καθοδηγούν τον μαθητή για να ανακαλύψει τη γνώση και παράλληλα να εξασκηθεί. Μέσα από τα φύλλα εργασίας ο μαθητής θα έχει τη δυνατότητα να εξασκηθεί στο μάθημα της ημέρας, να βρει μέσα δημιουργικά φύλλα αξιολόγησης. Τα φύλλα αξιολόγησης ανταποκρίνονται σε κάθε ενότητα των σχολικών βιβλίων.

Τα φύλλα αυτά είναι βασισμένα στην στοχοθεσία Bloom (1956), η οποία αξιολογεί τους εκπαιδευτικούς τομείς: της γνώσης, της κατανόησης, της εφαρμογής, της ανάλυσης, της σύνθεσης και της αξιολόγησης.

Δείτε περισσότερα στο gnositexnia.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης