«Κίνημα» υπέρ του δημόσιου θηλασμού στο Ηράκλειο

«Κίνημα» υπέρ του δημόσιου θηλασμού στο Ηράκλειο

Μια δράση που θα καταστήσει το Ηράκλειο την 1η ελληνική πόλη φιλική στον μητρικό θηλασμό εγκαινιάζεται αύριο στο Ηράκλειο της Κρήτης από το Κέντρο Πληροφόρησης Μητρικού Θηλασμού

«Κίνημα» υπέρ του δημόσιου θηλασμού στο Ηράκλειο
Ένα «σύγχρονο» ταμπού μπαίνει στο στόχαστρο ολοένα περισσότερων μαμάδων στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα: εκείνο που αφορά στον θηλασμό του μωρού σε δημόσιο χώρο. Μετά τις μεμονωμένες προσπάθειες επώνυμων μαμάδων όπως της κυρίας Περιστέρας Μπαζιάνα, συζύγου του κ. Αλέξη Τσίπρα,  ή της ψυχολόγου, κυρίας Σάντυ Κουτσοσταμάτη, προσφάτως να θηλάσουν σε δημόσιο χώρο τα μωρά τους,  μια οργανωμένη και συντονισμένη δράση εγκαινιάζεται αύριο στο Ηράκλειο της Κρήτης από το Κέντρο Πληροφόρησης Μητρικού Θηλασμού.
 
Μια δράση που θα καταστήσει το Ηράκλειο την 1η ελληνική πόλη φιλική στον μητρικό θηλασμό, (breast feeding friendly, όπως είναι ο διεθνής όρος). Δεδομένου μάλιστα ότι ακόμη και σήμερα ούτε καν όλα τα μαιευτήρια της χώρας δεν θεωρούνται φιλικά στα μωρά και στον θηλασμό, με εξαίρεση το «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ», το «ΑΤΤΙΚΟΝ», το ΜΗΤΕΡΑ κ.ά., αντιλαμβάνεται κανείς την αξία αυτής της πρωτοβουλίας του ΚΈΝΤΡΟΥ που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου.
 
Ο τίτλος που θα λάβει το Ηράκλειο δεν είναι τιμητικός, είναι ουσιαστικός, όπως εξηγεί μιλώντας στο protothema.gr, η κυρία Ειρήνη Στεφανάκη, μέλος του Κέντρου καθώς «σε όλη την πόλη θα υπάρχουν περί τα 70 Σημεία Μητρικού Θηλασμού (Breast Feeding Spot), όπως δημόσια κτίρια, με το Δημαρχείο κορωνίδα αυτής της δράσης, βιβλιοθήκες, το Ενυδρείο, τα μουσεία, αλλά και εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια κα. Όλα τα επιλεγμένα σημεία που συμμετέχουν στη δράση θα φέρουν ειδικό αυτοκόλλητο αλλά και θα διαθέτουν ειδικό χώρο, όχι απομονωμένο, που θα επιτρέπει στη θηλάζουσα μαμά να ταΐσει το μωρό της».


Κλείσιμο
 
Μάλιστα, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων το αυτοκόλλητο θα αναφέρει ότι ο χώρος παραχωρείται ελεύθερα και η μαμά που θα τον χρησιμοποιήσει δεν θα έχει καμιά υποχρέωση αγοράς προϊόντος.
 
Η παρουσίαση της 1ης πόλης που είναι φιλική στον  θηλασμό θα γίνει το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο του Ηρακλείου από τον δήμαρχο, κ. Γιάννη Κουράκη, με τη συμμετοχή των εκατοντάδων μαμάδων που βρίσκονται υπό τη φροντίδα και τις υπηρεσίες του Κέντρου Πληροφόρησης Μητρικού Θηλασμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης