PROTOTHEMA

Ελλάδα

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Ένταση στο Ωραιόκαστρο: Έβαλαν λουκέτο σε Δημοτικό για να μην μπουν τα προσφυγόπουλα

Ένταση στο Ωραιόκαστρο: Έβαλαν λουκέτο σε Δημοτικό για να μην μπουν τα προσφυγόπουλα

Μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών συγκρούστηκαν με αντιφασιστικές οργανώσεις και ΜΑΤ

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το 1ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου όπου είναι προγραμματισμένο σήμερα να ξεκινήσουν μάθημα 15 προσφυγόπουλα.


Μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου, έκαναν την εμφάνιση τους και έβαλαν λουκέτο στο σχολείο και φώναξαν συνθήματα κατά της φοίτησης των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Στο σημείο βρίσκονται ακόμα εκπαιδευτικοί, γονείς και αντιφασιστικές οργανώσεις οι οποίοι είχαν προετοιμάσει την υποδοχή για την πρώτη ημέρα των 15 προσφυγόπουλων στους χώρους του σχολείου.

Δείτε βίντεο από το oreokastro24.grΠηγή: thestival.gr
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Konstantinos S. Nalbantis20/02/201723:38

Konstantinos S. Nalbantis Η ΑΡΝΗΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ..... Αγαπητοί Συνέλληνες, Είναι το μεγαλύτερο και ιστορικό λάθος, να εμποδίζονται προσφυγόπουλα να φοιτήσουν σε ελληνικά σχολεία, που όπως είναι γνωστό και οι σημερινοί ομογενείς μας στους Πέντε Ηπείρους έστειλαν μετά τη φυγή τους και το ξερίζωμα από την Πατρίδα τους, με τους πολέμους, τους αλληλοσκοτωμούς φοίτησαν τα παιδιά τους σε χώρες που είχαν διαφύγει για μια καλύτερη ζωή. Εκτός τούτου κάθε μικρό παιδί και κάθε νέος μέχρι τα δεκαέξι χρόνια είναι υποχρεωμένο να πάει στο σχολείο, χωρίς διάκριση χώρας, χρώματος και εθνικότητας. Άλλωστε είναι διεθνείς συνθήκες που υπέγραψε και η Πατρίδα μας. Το δικαίωμα στη μόρφωση δεν μπορεί να απευθύνεται μόνο στα ανήλικα μέλη ενός κοινωνικού συνόλου. Η μόρφωση πρέπει να απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, ανεξάρτητα από τις οικονομικές δυνατότητες, αλλά σε όλες τις ηλικίες. Τι θα λέγατε, που στη Γερμανία μετά τους πολέμους έφτασαν χιλιάδες Πολωνοί με τα παδιά τους, επίσης από το Ιράκ και την Περσία. Η μόρφωση αποτελεί ένα αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου και είναι βασικός παράγοντας, καθοριστικός και καταλυτικός για την πορεία της ζωής του και την εξέλιξή του. Άλλοστε όλοι οι μετανάστες μας από την Ελλάδα προ και μετά την Μικρασιατική Καταστροφή προς τους πέντε Ηπείρους, τα παιδιά τους φοίτησαν ανενόχλητα σε εντόπια σχολεία, των χωρών που διέμειναν. Το δικαίωμα για μόρφωση είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα σύμφωνα με το άρθρο 26 του Συμφώνου της διακήρυξης των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών της 10ης Δεκεμβρίου 1948. Ήδη στην ελληνική αρχαιότητα ο Πλάτωνας ανέφερε: "Η εκπαίδευση είναι δύναμη που γιατρεύει την Ψυχή.". Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την Παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο" Αδαμάντιος Κοραής. Επίσης η συμμετοχή των παιδιών στον πολιτισμό είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα, σύμφωνα με το άρθρο 13 της διεθνούς συνθήκης, γύρω από τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα. Το δικαίωμα στην Μόρφωση είναι συγχρόνως καθιερωμένο στο άρθρο 28 της σύμβασης για τα παιδιά, άρθρο 22 της Σύμβασης των προσφύγων της Γενεύης, εκεί αναφέρεται η είσοδος στην δημόσια διαπαιδαγώγηση, ιδιαίτερα στην μάθηση εντός των δημοτικών σχολείων επίσης και για τους πρόσφυγες. Το ίδιο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και επίσης στη Γερμανία τα παδιά του πολέμου, των εμφύλιων αλληλοσφαγμών και ξεριζωμών, από το 6ο έτος φοιτούν υποχρεωτικά στο Δημοτικό σχολείο. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης,

Απάντηση
Πρόσφυγοπουλα είναι λαθρο19/02/201702:42

Να πάνε στο αγορίστικο λαθροεισβολεις προσφυγόπουλα και προδοτες σωματεμπορία της Τασίας Μουζαλαχ.

Απάντηση
Πρόσφυγοπουλα!!! Από που ρε!!!18/02/201721:56

Αυτά είναι τέλειος παράνομα, από ομάδες λαθροεισβολεις άπλυτους λαθρομετανάστες απρόσκλητος. Δεν είναι καν από πόλεμο και δεν έχουν δικαίωμα ούτε καν για παραμονή στην Ελλάδα. Απελάσει σε όλους. Ουστ κόπρο Σιριζα μας ρημάξατε.

Απάντηση
ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ18/02/201710:18

ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ ΛΕΞΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΟ;

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία