Αποζημίωση 88.000 ευρώ σε ειδικό φρουρό που δεν προσελήφθη λόγω... τατουάζ

Αποζημίωση 88.000 ευρώ σε ειδικό φρουρό που δεν προσελήφθη λόγω... τατουάζ

Ο υποψήφιος είχε «κοπεί» το 2009 από την Αστυνομία με βάση το άρθρο μίας υπουργικής απόφασης, που κρίθηκε ανεδαφική το 2015

Αποζημίωση 88.000 ευρώ σε ειδικό φρουρό που δεν προσελήφθη λόγω... τατουάζ
Το ποσό των 88.146 ευρώ σε ειδικό φρουρό που δεν προσελήφθη το 2009 στην Αστυνομία λόγω ενός τατουάζ που έφερε στο πόδι, ενέκρινε με απόφασή του ο Κλάδος Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής της Διεύθυνσης Οικονομικών της ΕΛΑΣ
.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση που κοινοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου, αναφέρει: 
«Εγκρίνουμε την καταβολή αποζημίωσης ύψους 88.146 ευρώ στον εν ενεργεία Σ.Λ., προς αποκατάσταση της περιουσιακής ζημίας που υπέστη λόγω της παράνομης παράλειψης των οργάνων του Ελληνικού Δημοσίου να τον προσλάβει αναδρομικώς από 1-7-2009 έως 5-3-2016 στην Ελληνική Αστυνομία. Η δαπάνη βαρύνει τον προϋπολογισμό του έτους 2016». 
Κλείσιμο

Στο ρεπορτάζ που παρουσίασε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αναφέρεται πως ο Σ.Λ. άσκησε το δικαίωμά του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταφέρνοντας να διασφαλίσει την πληρωμή των μισθών που έχασε από το 2009. Ανάλογες προσφυγές έχουν γίνει και από άλλους πολίτες που θεωρούν ότι αδικήθηκαν, ζητώντας την αποκατάστασή τους.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, η παράγραφος του άρθρου της υπουργικής απόφασης (Β’ 1359/08) που προέβλεπε το 2008 την απαγόρευση των τατουάζ κρίθηκε τον Ιανουάριο του 2015 από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως ανεδαφική. Με βάση τα παραπάνω, το Συμβούλιο της Επικρατείας απεφάνθη ότι πρέπει να γίνουν δεκτές οι προσφυγές των υποψηφίων ειδικών φρουρών που διεγράφησαν από τον πίνακα επιτυχόντων και κατά συνέπεια πρέπει να ακυρωθούν ως μη νόμιμα αιτιολογημένες οι παραλείψεις των προσλήψεών τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης