Παύεται ο Ντογιάκος από προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών

Παύεται ο Ντογιάκος από προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών

Αν και πρόσφατα είχε εκλεγεί στην ίδια θέση με την θετική ψήφο των συναδέλφων του

Παύεται ο Ντογιάκος από προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών
Απόφαση  με την οποία οδηγείται σε έκπτωση από το αξίωμά του έλαβε σήμερα  ο πρόσφατα επανεκλεγείς προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος.

Η απόφαση φέρει την υπογραφή της πειθαρχικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και επιδόθηκε στον κ. Ντογιάκο είκοσι ημέρες μετά την επανεκλογή του στη θέση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών, μετά τις εκλογές για την ανάδειξη νέων προϊσταμένων με το θεσμό του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων. 

Με την απόφαση ο κ. Ντογιάκος τιμωρείται με την πειθαρχική ποινή στέρησης αποδοχών για 40 ημέρες για πειθαρχικό αδίκημα.  

Εκ του  νόμου πλέον και μετά την κοινοποίηση της «ετυμηγορίας» του Πειθαρχικού  Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, ο κ. Ντογιάκος είναι υποχρεωμένος να αποχωρήσει από τη θέση του, στην οποία εξελέγη για δεύτερη φορά στις 17 Σεπτεμβρίου.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στο χώρο της εισαγγελίας Εφετών,καθώς είναι η πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο. 
Κλείσιμο

Να σημειωθεί ότι αναπληρωτής προϊστάμενος στις εκλογές είχε αναδειχθεί ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας. Επί του παρόντος πάντως παραμένει άγνωστο αν είναι εκείνος ο οποίος θα αντικαταστήσει τον κ. Ντογιάκο ή αν θα πρέπει να γίνουν εκ νέου εκλογές για τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. 

Δήλωση-απάντηση του υπ. Δικαιοσύνης Ν. Παρακευόπουλου στο «Ποτάμι» για τον Ντογιάκο

 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος χαρακτηρίζει «δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης των αρμόδιων οργάνων της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης» την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε «Το Ποτάμι» και «χρεώνει» την κοινοποίηση της  πειθαρχικής  απόφασης για τον Ισίδωρο  Ντογιάκο με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντα του στον ίδιο  τον υπουργό Δικαιοσύνης και στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.
         
Ειδικότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος στην δήλωσή του αναφέρει:

«Το "Ποτάμι" επιμένει να "χρεώνει" στον υπουργό Δικαιοσύνης και στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου μια πειθαρχική απόφαση που λήφθηκε από το αρμόδιο ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από δικαστές οριζόμενους με κλήρωση.

Πρόκειται για ανακοίνωση-δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης των αρμόδιων οργάνων της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Τα δικαστικά όργανα, άλλωστε, δεν λειτουργούν με επιδιώξεις αλλά εφαρμόζοντας κανόνες».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης