, ο νέος οδηγός συμπεριφοράς του καλού μαθητή που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, αίσθηση προκαλεί η νέα, απίστευτη δήλωση στην οποία προχώρησε ο Νίκος Φίλης.
Μετά τις προκλητικές δηλώσεις που έκανε στο παρελθόν περί «εθνοκάθαρσης» για τη γενοκτονία των Ποντίων, αναφέρθηκε στα Αρχαία Ελληνικά, λέγοντας πως είναι «παρά φύσιν» η διδασκαλία τους στα σχολεία!
Κλείσιμο
Κι όμως, μιλώντας τη Δευτέρα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιθέα, λίγη μόνο ώρα αφότου είχε δεχθεί τις αποδοκιμασίες δεκάδων εκπαιδευτικών, ο κ Φίλης είπε ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Α' Γυμνασίου με τα Αρχαία και τα Νέα Ελληνικά «προφανώς είναι παρά φύσιν».
«Πιστεύει κανείς ότι στην Α’ Γυμνασίου που το παιδί σήμερα τρώει στο κεφάλι τρεις ώρες Αρχαία από πρωτότυπο και δυο ώρες Νέα Ελληνικά είναι παιδαγωγικά σωστό;», διερωτήθηκε ο υπουργός Παιδείας και συνέχισε: «Προφανώς είναι παρά φύσιν αυτό που συμβαίνει σήμερα, τρεις ώρες Αρχαία και δυο Νέα Ελληνικά στην Α’ Γυμνασίου. Άρα θα πρέπει να ξανασκεφτούμε».
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Μια επίσκεψη στην Πάρνηθα και στο Regency Casino Mont Parnes μπορεί να αποκτήσει άλλη αξία, καθώς μπορεί να οδηγήσει έξι τυχερούς στο τιμόνι ενός ολοκαίνουργιου SUV αυτοκινήτου και συγκεκριμένα του πολυτελούς Chery Tiggo 4.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.