«Σταρ» και στην Εργατική Πρωτομαγιά ο Βαρουφάκης

«Σταρ» και στην Εργατική Πρωτομαγιά ο Βαρουφάκης

Άστεγος και άνεργος πολίτης είπε ότι, μακριά από τις κάμερες, ο ΥΠΟΙΚ του έδωσε 10,50 ευρώ

«Σταρ» και στην Εργατική Πρωτομαγιά ο Βαρουφάκης
Μπορεί να μην πήγε πολύς κόσμος για να διαδηλώσει, μπορεί να μην εμφανίστηκε τελικά ο Τσίπρας, αλλά σίγουρα η φετινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας για την Πρωτομαγιά είχε τον πρωταγωνιστή της.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε στην πορεία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και γύρω του επικράτησε πανικός όχι μόνο από δημοσιογράφους που έσπευσαν για ένα του πλάνο αλλά και από πολίτες που ήθελαν να του μιλήσουν.

Με τον τίτλο του «σταρ» για ακόμη μια φορά ο υπουργός, όπως χαρακτηριστικά διαφαίνεται και από τις φωτογραφίες, δημιούργησε έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω του από φωτογράφους και δημοσιογράφους μόνο και μόνο για μια δήλωσή του. «Η εργατική τάξη είναι ζωντανή και αναδιοργανώνει τη φωνή της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η μαρτυρία άστεγου και άνεργου πολίτη, που είπε ότι ζήτησε από τον Ελληνα ΥΠΟΙΚ 1-2 ευρώ για να πάρει καφέ και αυτός του έδωσε 10 ευρώ και 50 λεπτά.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας προτίμησε το Twitter για να στείλει το μήνυμά του: «Οι αγώνες μας για κατοχύρωση & διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για Δημοκρατία, για ζωή με Αξιοπρέπεια θα νικήσουν»
έγραψε όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, η οποία είχε διακοπεί από τις 9 το πρωί λόγω των συγκεντρώσεων για τον εορτασμό της ημέρας της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος και αριστερών οργανώσεων στο Μουσείο.

Στη συγκέντρωση των συνδικάτων συμμετείχαν για πρώτη φορά υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία έστειλαν σαφές μήνυμα προς τους δανειστές και τους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στις δεσμεύσεις της.

Παρόντες ήταν ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Π. Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, ο ανιτπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Σε δηλώσεις του από την πλατεία Κλαυθμώνος, ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε ότι αγώνας και αντίσταση είναι το φετινό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, Σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται σκληρά, ο ελληνικός λαός υποστηρίζει την κυβέρνηση, η οποία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, και εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση θα έχει θετική έκβαση.
 
Τα μηνύματά τους για την εργατική πρωτομαγιά η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ζητούν από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσεις στις πιέσεις, υιοθετώντας νέα αντιλαϊκά μέτρα προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές.











































Κουτσούμπας: «Ρήξη με την ΕΕ ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για την Ελλάδα»

«Ο μόνος ρεαλιστικός, σίγουρος και ελπιδοφόρος δρόμος για το λαό μας σήμερα είναι ο δρόμος που οδηγεί στην έξοδο από τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Είναι ο δρόμος που οδηγεί στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, για τις αμοιβές των εργαζομένων, για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Είναι ο δρόμος που οδηγεί σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής Εργατικής Κόκκινης Πρωτομαγιάς», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς.


































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης