Το μήνυμα Τσίπρα για την Πρωτομαγιά: Οι αγώνες μας για ζωή με αξιοπρέπεια θα νικήσουν

Το μήνυμα Τσίπρα για την Πρωτομαγιά: Οι αγώνες μας για ζωή με αξιοπρέπεια θα νικήσουν

Ο πρωθυπουργός συνόδευσε το μήνυμά του με μία φωτογραφία, ενός πίνακα του Giuseppe Pelizza da Volpedο, με τον τίτλο: «Η τέταρτη τάξη», πάνω στην οποία έγραψε: «1η Μαΐου Ημέρα μνήμης και αγώνα»

Το μήνυμα Τσίπρα για την Πρωτομαγιά: Οι αγώνες μας για ζωή με αξιοπρέπεια θα νικήσουν
«Οι αγώνες μας για κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για Δημοκρατία, για ζωή με Aξιοπρέπεια, θα νικήσουν» αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας συνόδευσε το μήνυμά του με μία φωτογραφία, ενός πίνακα του Giuseppe Pelizza da Volpedο, με τον τίτλο: «Η τέταρτη τάξη», πάνω στην οποία έγραψε: «1η Μαΐου Ημέρα μνήμης και αγώνα».

Κλείσιμο


Αξίζει να σημειωθεί πως η «Τέταρτη Τάξη» είναι ίσως ένας από τους γνωστότερους πίνακες ζωγραφικής, κι αυτό όχι μόνο για το θέμα του και τη δυναμική που αποπνέει, αλλά και γιατί χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο στον κινηματογράφο, στην ταινία-σταθμό του Μπερτολούτσι «1900».

Ο πίνακας του Giuseppe Pelizza da Volpedο, που φυλάσσεται στην Πινακοθήκη του Μιλάνου, είναι έργο που αποτυπώνει με φοβερή ένταση μια λαϊκή διαδήλωση, με κορυφαίους μια γυναίκα με το παιδί της στην αγκαλιά, και δίπλα της άντρες με κοφτερό σα λεπίδι βλέμμα. Η διαδήλωση αποτυπώνει στον καμβά την άγρια εξέγερση της καταπιεσμένης αγροτικής τάξης, στην Ιταλία, κατά των φεουδαρχών, στην αρχή του 20ού αιώνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης